'Bu ülkenin şehidi de gazisi de birdir'

“Bu ülkenin şehidi de gazisi de birdir”

'Bu ülkenin şehidi de gazisi de birdir'

Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, yaptıkları çalışmalar ve dernek üyelerinin özlük haklarında yaşanan gelişmeleri anlattı. Şehit ve gazilere yönelik ayrımcılık yapılamayacağını belirterek, “Bu ülkenin şehidi de gazisi de birdir” diyen Demirdüyen, 28 Ocak’ta Derneğin olağan genel kurulu toplantısı yapılacağını açıkladı.

Demirdüyen, düzenlediği basın toplantısında, vatan uğruna şehit düşenlerle, geçtiğimiz günlerde vefat eden Muharip Gaziler Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Çakal’a Allah’tan rahmet diledi.

Son günlerde üyelerini ilgilendiren yürürlükteki bazı kanun ve haklarla ilgili bilgilendirme yapmak amacıyla basın toplantısı düzenlediğini ifade eden Demirdüyen şunları kaydetti:
“ÖTV-KDV ödemesiz otomobil hakkı çıkmıştır. Gazilerimiz kanunla hizmetli görevi yapamayacaklar, masa başı, evrak getir götür gibi işlerde istihdam edilecektir. Şehit eşi, şehit çocukları, anne-baba da bunlardan yararlanacaktır. Konut edindirme yardımı vardır, uygulanmaktadır. İş istihdamı sağlanmış, Ereğli ve Alaplı’da üyemiz şehit ailesi, gaziler olmak üzere 33 kişi işe başlamışlardır. Şehit statüsü olmayan bazı ailelerimize statü verilmiş, iş, maaş, sosyal haklardan yararlandırılmıştır. Maalesef 7 ailemiz bundan istifade edememiştir.”

 

“OLMASI GEREKENLERİN BİR KISMI OLDU”

 

2013 yılı 7. Ayında muhtaçlık yasasının kaldırılması ile şehit ailelerine Mehmetçik Vakfınca senelik bir anneye, bir babaya, anneler ve babalar gününde şehit eşine mali destek verilmesini Kdz Ereğli şubemiz öncülüğü, diğer şubelerimizin desteği ve mücadelesi ile gerçekleştiğini ifade eden Demirdüyen şöyle devam etti:


“Daha önce malul gazilerimiz için verilmiş mücadele gibi mücadele edilmiştir. Olması gerekenlerin bir kısmı olmuştur. Beklenti değil, olması gerektiğine inandıklarımız var. Bunlar çözüm gerekli. 15 Temmuz terör şehidi-gazisi diye bir şey sözkonusu değil. Bu ülkenin şehidi de gazisi de birdir. Hem sosyal, hem ekonomik, hem haklar noktasında ayrılık var, bu ayrışma söylemde kısmen kalkmıştır. Hem sosyal hem ekonomide eşit seviyeye getirilmelidir.”

ŞEHİT AİLESİ VE GAZİLERE MADALYA TALEBİ

Malül Şehit ailesi ve Gazilerimize de madalya verilmesi gerektiğini ifade eden Demirdüyen, “İş hakkı gazilerimizde 1’den 2’ye çıkarılmalı, şehit çocuklarının sayı gözetilmeden işe girmeleri sağlanmalı. Evli olan şehit ailesi anne, babadan biri ev hakkına sahip olmalı, her türlü sosyal haktan yararlanmalı. Ayrışma olmadan şehidin eşine sağlanan tüm haktan şehidin anne-babası da istifade etmeli. Araba-ev alma hakkı, diğer sosyal haklar verilmeli” diye konuştu.

 

Demirdüyen şube ile ilgili ise şu bilgileri verdi:

“Türkiye Harp Malûlü Gaziler,Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi olarak 100 kayıtlı üyesi, 130 mensupları, şehit ailesi ve gazi olarak.  33 gazi üyemiz, 44 şehit ailemiz var. Bazıları henüz üyemiz değil. Üyelikler kişinin kendi isteğine bağlıdır”

 

BİNA TALEBİ

 

Ereğli Belediyesi’nin kendileri için bir bina yapacağını, ilgili kararın encümenden çıktığını ifade eden Demirdüyen şöyle devam etti:
“Halen bekliyoruz, özel idare yerinde oturuyoruz. Kontrat süremiz dolmak üzere. 2. Ayın sonunda.  Kimse bize çık git dediği yok ama biz huzursuzuz. Belediyemiz bina işine hız vermelidir ve bir şehitlik anıtı sözü var. Sahil bandına veya Atatürk Heykelinin arka tarafına yapılmasını bekliyoruz.  Sayın kaymakamımız Nazım Madenoğlu başkanlığında şehit ve gazi ailelerimiz ziyaret ediliyor. Bu etkinlik 6 aydır devam etmekte ve daire müdürlerimiz de katılmaktadır. 12 Mart’ta ziyaretlerimiz tamamlanacak.

Ereğlimizde Erdemir gibi dev kuruluşlar varken şehit ve gazi yakınlarına üçer kişilik kontenjan verilip istihdam sağlanmalıdır. Devletin de iş yükü hafifletmiş olunur.”

KONGREYE DAVET

Demirdüyen, üyelerini ve basın mensuplarını kongrelerine davet ederken, “28 Ocak 2018 günü saat 14.00’te  öğretmen evi toplantı salonunda tek adaylı bir kongre olacak. İstişare edilmiş, istişare sonucunda tek aday kararlaştırılmıştır” ifadelerini kulandı.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2018, 21:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER