Bugün Ereğli'nin düşmandan kurtuluşunun 97. yıl dönümü...

97 yıl önce Ereğli'yi düşman işgalinden kurtaran Müdafaa-i Hukuk cemiyeti üyeleri Ereğli'de törenlerle anıldı.

Bugün Ereğli'nin düşmandan kurtuluşunun 97. yıl dönümü...

Kdz. Ereğli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü törenle kutlandı.

Ereğli Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yaptığı konuşmada, Ereğli halkının milli birlik ve beraberlik ruhunu en zor günlerde bile hiç kaybetmediğini belirtti.

Uysal, Ereğli halkı, 97 yıl önce verilen mücadelede olduğu gibi her zaman ve her koşulda birlik ve beraberliğini üst düzeyde tutacaktır. Ereğliyi özgürlüğüne kavuşturan, böyle bir şanlı tarihe sahip olmamızı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi, bugün aramızda olmayan gazilerimizi ve tüm isimsiz kahramanlarımızı rahmetle anıyor, onların torunlarını saygı ve minnetle selamlıyorum. dedi.

İlçede düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği törene, Kaymakam Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Belediye Başkanı Uysal, siyasiler, kurum amirleri, gaziler, şehit yakınları, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Daha sonra Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Mensupları ve Terör Şehitleri Anıtına gül bırakıldı, dua edildi.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2017, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER