Bütünşehir oluyoruz

Hükümet Zonguldak'ın da aralarında bulunduğu bir çok ili "Bütünşehir" yapmaya hazırlanıyor.

Bütünşehir oluyoruz
 
 
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Bütünşehir Yasası açıklamalarına ilişkin konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 30 büyükşehirde uygulanan Bütünşehir Yasası, Cumhurbaşkanımızın da işaret ettiği gibi biraz daha yaygınlaştırılacak. Birçok şehir daha buna katılacakdedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Bütünşehir Yasası açıklamalarına ilişkin, konuştu.

Özhaseki, 30 büyükşehirde uygulanan Bütünşehir Yasası, Cumhurbaşkanımızın da işaret ettiği gibi biraz daha yaygınlaştırılacak. Birçok şehir daha buna katılacak. Ufak tefek de şikayetler alıyoruz. Büyükşehir ile ilçe belediye başkanlıkları arasındaki uzlaşmazlıkların da giderildiği bir yasa hazırlıyoruz. İnşallah Meclisin çalışma sistematiği içerisinde bunu getireceğiz. Orada uzun uzadıya tartışacağız ve geliştireceğiz dedi.

51 İL BÜTÜNŞEHİR OLACAK

Zonguldak, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan,Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Tunceli, Uşak, Yozgat, Aksaray, Bayburt, karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce.

 

BELEDİYE SINIRLARI İL SINIRINA KADAR GENİŞLİYOR

Bütünşehir Yasası ile Büyükşehir Belediye sınırları il sınırına kadar genişliyor. Daha önce İl Özel İdareleri tarafından yerine getirilen 70’i aşkın hizmetin büyük bir kısmı belediyelere devrediliyor. Belde belediyeleri ve köy muhtarlıkları kaldırılıyor. Köyler mahalleye dönüştürülüyor.

Bütünşehir Yasası şu anda Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Vanda uygulanıyor. (İHA)

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2017, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER