'Büyüklerimiz toplumun temel direğidir'

“Büyüklerimiz toplumun temel direğidir”

'Büyüklerimiz toplumun temel direğidir'

Dünya Yaşlılar günü nedeniyle mesaj yayınlayan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Milli Kültürün ve değerlerin yarınlara taşınmasında en etkin rol oynayan yaşlıların ve büyüklerin toplumun ve ailelerin temel direği olduğunu söyledi.

Yaşlı nüfus artış hızına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık yaratmak amacıyla tüm dünyada 1 Ekim’in, Dünya Yaşlılar Günü olarak anıldığını anımsatan Zeki Tosun; “Yaşlılarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, kişi, kurum ve devlet olarak öncelikli görevimizdir. Nüfusun yaşlanması sağlıktan sosyal güvenliğe, çevreye, iş olanaklarına, sosyal kültürel faaliyetlere ve aile hayatına kadar toplumun tüm yönlerini etkilemektedir.” dedi.

Tosun açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Hayatın her insan için farklı anlamlar taşıyan çeşitli dönemleri vardır. Yaşlılık da hayatın çok özel bir dönemidir.

İnsanoğlu, bu dönemde geçmiş yıllarda edindiği tecrübeyle yaşamına yeni bir yön verirken, aynı zamanda ortaya çıkan koşullar nedeniyle de kendisini değişik bir hayat mücadelesinin içinde bulmaktadır.

Ömürleri boyunca kazandıkları hayat tecrübeleriyle bizlere birer yol gösterici olan yaşlılarımız, hayatlarının bu döneminde bekledikleri ilgi, şefkat ve huzuru fazlasıyla hak etmişlerdir.

Bizleri yetiştiren, koruyup kollayan sevgili büyüklerimize ihtiyaç duydukları bu dönemde hak ettikleri saygı ve sevgiyi eksiksiz bir biçimde göstermek insani bir sorumluluktur.

Yaşlılarımızın sorunlarını çözmek, toplumda gördükleri saygı ve sevgi düzeyini yükseltmek toplum olarak hepimizin görev ve sorumluluğudur. Bu nedenle kamu kurum ve kuruluşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, hayırsever vatandaşlarımızın, basın kuruluşlarımızın ve gönüllülerimizin her zaman desteklerine ihtiyacımız vardır.

Tüm yaşlılarımıza “Sosyal Devlet” ilkesiyle her zaman yanlarında olduğumuzu hatırlatmak isteriz.  Yaşlılarımıza sunulan hizmetlerin bir lütuf değil bir borç olduğu bilincindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin “1 EkimYaşlılar Gününü” kutlarken, yaşama sevinçlerinin hiç bitmeden huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir ömür sürdürmelerini diler, saygılar sunarım.”

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2017, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER