Çakır: “Basın özgürlüğü, demokrasimiz için hayati önemdedir”

Çakır: “Basın özgürlüğü, demokrasimiz için hayati önemdedir”

Çakır: “Basın özgürlüğü, demokrasimiz için hayati önemdedir”

Karadeniz Ereğli Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, basın emekçilerinin,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Karadeniz Ereğli Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamasında, kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru bilgilendirilmesi ve vatandaşlarımızın haber alma hakkının korunmasının, demokrasimizin işlerliği açısından hayati bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Çakır açıklamasında şunları kaydetti:

"Türk basını, ne yazık ki demokrasimizin kesintiye uğradığı, hak ve özgürlüklerin askıya alındığı vesayet dönemlerine çok ciddi baskılara ve mağduriyetlere uğramıştır. Son 17 yılda ülkemiz genelinde hayata geçirilen reformlar, Türk basınının zenginleşmesine, çeşitlenmesine, daha demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmasına vesile olmuştur.

HUKUKİ DÜZENLEMELER KADAR MESLEK AHLAKI DA ÖNEMLİ
Güçlü bir basın faaliyeti için kamu gücünün yaratacağı hukuki zemin kadar bizzat basın çalışanlarının meslek ilkelerini sahiplenmesi ve uygulamasının da hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Çakır, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Medyanın bağımsızlığını en iyi biçimde sağlama hususunda, hukuki düzenlemeler kadar, basın mensuplarının meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkesine uymaları da önem taşımaktadır. Medyamızın, meslek ilkelerini ve milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak, doğru bilgilendirme görevini en güzel şekilde yapacağına ve demokrasimize katkıda bulunmaya devam edeceğine inanıyorum.
Kentimizin sorunlarının gündeme taşınması için yoğun ve yorucu bir mesai harcayan yerel basın çalışanlarımız başta olmak üzere tüm basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, başarılar diliyorum.”
 

DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ
Çakır açıklaması şu ifadelerle tamamladı:
Siyasi misyonumuz ve sorumluluklarımızın yanı sıra, bir süredir gazete imtiyaz sahibi olarak da özelde yerel basınımızın ve medya sektörünün sorunlarını daha yakından görme imkanımız oluyor. Bu sorunların çözüme kavuşması, hafifletilmesi açısından üzerimize düşen sorumlulukları elimizden geldiği ölçüde sergilemeyi bir görev olarak algılayarak, desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

 

Gündem

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2020, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER