Çakır, Gündemi Değerlendirdi...

Çakır, Gündemi Değerlendirdi...

Çakır, Gündemi Değerlendirdi...

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Hastane Kavşağının tamamlanmasına ilişkin takvimi açıkladı. Çakır,  “Hızlı kamulaştırma kararı çıktı. Mahkeme süreci tamamlandı. Gerekçeli kararı hazırlamasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 Çakır, muhtarlar derneği ziyaretinde, bir muhtarın Ereğli Devlet Hastanesi’ne ulaşımı sağlayacak ve Ereğli-Zonguldak yolunun ulaşımının önemli bir parçası olan Köprülü Kavşağın durumunu sordu.

Çakır bunun üzerine Köprülü Kavşak inşaatının inşaatının, bölgedeki arsa sahiplerinin istimlak bedelleriyle ilgili olarak açtığı bir dava nedeniyle durduğunu hatırlattı.

AK Parti İlçe Başkanı şöyle konuştu:
“Milletvekillerimizin desteğiyle konuyu Ulaştırma Bakanlığı’na götürdük. 19 Temmuz’da Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan acele kamulaştırma kararı neticesinde önümüz açıldı. Mahkeme, inşaatın devamı yönünde karar aldı. Şu anda gerekçeli kararın yazılmasını bekliyoruz. Kısa sürede bu kararın çıkmasını bekliyoruz” dedi.

 

“YÜKLENİCİ FİRMA ÇABUK BİTİRİR”

Çakır, inşaatın devamı konusunda yüklenici firma ile de görüştüklerini dile getirerek şunları söyledi:
“Müteahhit firma yetkilisi, hukuki engelin ortadan kalkmasının ardından hava koşullarına bağlı olarak kısa sürede işi tamamlayabileceklerini söyledi. Bir ayda bu işin tamamlayıp çıkabileceklerini ifade ettiler. Fakat şimdi Aralık ayının ortası hava şartları müsaade eder mi bilemiyoruz. Olmazsa yeni sezonda, Nisan Mayıs aylarında köprülü kavşak inşaatı da bitmiş olacak” dedi.

 

AKSİLİKLER ZİNCİRİ

Bilindiği gibi Ereğli-Zonguldak yolunun Ören mevkisinde, Ereğli Devlet Hastanesi, Ereğli Zonguldak Yolu ve daha sonra yapımı gerçekleştirilecek çevre yolunu birleştirecek olan köprülü kavşak inşaatına iki vatandaşın kamulaştırma bedellerine itiraz amaçlı dava açmasıyla ara verilmişti.

Bunun üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 15 Mayıs tarihinde aralarında Zonguldak Ereğli Devlet Yolu’nun Ören mevkisinin de aralarında bulunduğu üç bölgede acele kamulaştırma yapılması için yazısını yazmış. 29 Mayıs tarihinde kamulaştırma kararı alınmıştı.

19 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayınlanan karar kapsamında Zonguldak’ın Ereğli İlçesine bağlı Ören Mahallesinde, Zonguldak-Ereğli Devlet yolunun 2-C kesiminde bulunan, Köprülü Kavşak mevkisinde parsel maliklerinin kamulaştırma bedeline ilişkin itirazlarına konu olan, dört ayrı adadaki, altı ayrı parsel acele kamulaştırılması kararlaştırılmıştı.

Buna göre, mahkemece tayin edilen bir bilirkişi, parsellerin değerini takdir edecek, belirlenen meblağ arsa maliklerine ödenecekti. Bu arada da inşaat devam edecekti. Parsel maliklerinin yeni bedele itirazı, yürütmenin durdurulmasına gerek kalmadan, ayrı olarak mahkemece görülecekti.

Ancak söz konusu tarihte adli tatil olduğundan Mahkeme bilirkişi tayin etmekte gecikmiş, süreç de uzamıştı. Adli tatilin ardından hukuk süreci devam etmişti. Çakır’ın mahkeme sürecine ilişkin son açıklaması, kamuoyunda merak edilen sürecin bitimi konusuna açıklık getiriyor.

Bilindiği gibi köprülü kavşak mevkisinde gerek Ereğli Zonguldak yolu, gerekse Devlet Hastanesi bağlantı yolu olarak halen servis yolları kullanılıyor

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2017, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER