ÇAKIR, “KATKI VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

ÇAKIR, “KATKI VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

ÇAKIR, “KATKI VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş ve Yöneticileri, AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır’a ziyarette bulundu.
 Ziyarette, TSO Başkanı Keleş,  “Birlikte hangi konuda hareket ettiysek, hepsinden netice aldık, inşallah bu birliktelik devam eder” dedi. 
AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır da “Bu şehir hepimizin, Ereğli’de ihtiyaç duyulan her alanda birlikte hareket edeceğimizi ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
TSO Başkanı Keleş, beraberinde TSO Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu ve TSO yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı konuşmada göreve gelişinden bu yana geçen iki yıllık sürede ilçeye ilişkin çalışmaları takip etmeyi görev saydığını söyledi.
İlçedeki eksikleri tamamlamak için hep beraber çalışmak gerektiğini dile getiren Keleş: “bir taraftan ülkenin içinde bulunduğu bir kriz ortamı vardı. Çok şükür bugün kriz ortamından giderek uzaklaşıyoruz. Bir taraftan genel anlamda ekonomik şartları analiz ederek, bir taraftan da Ereğli’de yapılması gerekenlere katkı ve destek olmak için çalışmaları sürdürüyoruz. Bugüne kadar yaptığımız birçok toplantıda almış olduğumuz kararları, paydaşlarımızla,  sizinle, belediyemizle, kaymakamlığımızla belli bir aşamaya getirdik. Bunlarla ilgili sonuç alıyoruz” dedi.
“ORTAK ÇALIŞMAYLA SONUÇ ALINABİLECEK KONULAR VAR”
Keleş, son dönemde ilçende ticaret ve sanayi altyapısı anlamında yaşanan gelişmeleri değerlendirirken ise şunları söyledi:
“Bunlardan en sıcak olanı tersanelerdeki sorunun çözülmesi. Devlet, tersanelere yapın, gerekli şartları sağlayın tapunuzu vereceğiz demişti. Bugüne kadar gerçekleşmemişti ama devletin sözü havada kalmaz. İki tersanemizin arazisi için tersaneciler talepkar oldu, tapularını alacaklar. Bugüne kadar bu sorunun çözümü için uğraşılmıştı ama biz yedi sekiz ay önce valimiz Erdoğan Bektaş ile, İlçe Başkanımız Fatih Çakır ile birlikte böyle bir ihtiyaç talebi oldu. Tersaneciler tapularını istiyordu. Çünkü ne satabiliyorlar, ne teminat gösterip kredi alabiliyorlardı. Şimdi bu sorun ortadan kalkmış oldu. Bunda başkanımızın, belediyemizin, valimizin,  özellikle de Kaymakam beyin çok ciddi çalışması oldu. Bunların ürünlerini aldık.
Bugün de ortak çalışmayla alınabilecek birkaç nokta var. Ülkenin lokomotiflerinden biri inşaat sektörü, diğeri de otomotiv sektörü. Otomotiv sektöründe devletin yapmış olduğu vergi teşvikleri sorunun çözümü için ciddi anlamda mesafe aldırdı. Ben de bu işin paydaşlarından biriyim. Yeni yılda hem faizlerin düşmesi, hem olası yeni teşviklerle beraber tekrar farklı bir piyasa bekliyoruz.
Diğer taraftan, ülkenin diğer bir lokomotif sektörü inşaat sektörüydü. İnşaat sektörü kriz başlayınca tüm Türkiye’de olduğu gibi Ereğli de bundan etkilendi.  Burada iş yapan arkadaşlarımız, çok şükür Ereğli şanslı bölgelerden biri, müteahhit arkadaşlarımız kimseyi mağdur edecek pozisyonda davranmadı. Burası kendi ayakları üzerinde durabilen bölgelerden bir tanesi. Ama sorun yok mu, evet, sorun var. Hem müşteri nezdinde, hem bu işi yapanlar nezdinde var. Mart ayından sonra, belediye seçiminden sonra inşaat sektöründe faizlerin düşmesiyle bir hareketlilik oldu, bir taraftan da yapısal sorunlardan dolayı birtakım sıkıntılar var.  Bundaki lokomotif sektör anlamında, inşaat sektöründeki arkadaşlarımız istihdam ve katma değer  anlamında önemli bir yer teşkil ettiği için destek olmamız gerekiyor.”
“BİRLİKTE HAREKET EDİNCE SONUÇ ALDIK”
Keleş, TSO olarak ilçede yaşanan her sorundan sorumlu olduklarını ifade ederek şunları söyledi:
“Biz de hem belediyeyle, hem kaymakamlıkla, hem AK Parti ilçe başkanıyla müteahhitlik sektöründeki arkadaşlarımızın sorunlarının çözümü için istişare halindeyiz. Ortak hareket etme anlamında sizlerden destek istiyoruz. Birlikte hangi konuda hareket ettiysek, hepsinden netice aldık, inşallah bu birliktelik devam eder, çünkü biz her şeyden önce bir kurumu temsil ediyoruz. Bu kurum da Ereğli’de istihdam sağlayan bir kurumdur. Dolayısıyla her sorundan kendimizi sorumlu hissediyoruz.”
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Ereğli’ye gerçekleştireceği ziyaretin ertelenmesi konusuna da açıklık getiren Keleş şöyle dedi:
“ TOBB Başkanımız Ticaret Bakanıyla birlikte Ereğli’ye gelmek istediği için,  Ticaret Bakanımızın da Cumartesi günü ani gelişen bir programı olduğu için Ereğli’ye gelemediler.   Bunu hem Bakan Hanım, hem de Rifat Bey Zonguldak’taki toplantıda ifade ettiler.  Rİfat Başkan, Zonguldak’taki beş odaya da uğramak istiyordu ama Alaplı ve Ereğli programı iptal edildi. Bakan Hanımın mutlaka Ereğli’ye gelmek istemesi ve aynı gün de Cumhurbaşkanının ihracatçılara ödül töreni dolayısıyla çağırması nedeniyle bu program iptal edildi.”
Bakan Ruhsar Pekcan’ın TOBB ile yakın ilişkiler içinde olduğunu belirten Keleş, “Kendisi ticaretin içinden gelen bir kişi. Ereğli’ye daha önce gelmemiş.  Ereğli’yi görmek istiyor, gerek potansiyeli, gerek barındırdığı sanayi tesisleri bakımından Ereğli’ye verdiği önem büyük. En kısa zamanda programı yapmak iç in talepkâr olduk. Ereğli’ye geldikleri zaman bir şey mi verirler, biz ne talepte bulunuruz, ortak akıl çerçevesinde belirlemek lazım.  Bu şehrin en büyük noksanlığı bugüne kadar ortak hareket etmeme konusu oldu. Biz de göreve gelmeden önce de aynı şeyleri söylüyorduk. Ortak harekete edersek alamayacağımız hiçbir şey yok” dedi.
ÇAKIR:  “GERÇEKTEN GÜZEL İŞLER OLDU”
AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da TSO’nun Ereğli’nin olmazsa olmaz kurumlardan biri olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Bugüne kadarki çoğu projemizde ortak hareket ettik. Ereğli’de ortak hareket ettiğiniz zaman neler yapılabileceğini hep beraber göstermiş olduk. Bunlardan bir tanesi postane inşaatıydı. TSO bunu bizden çarşıdaki esnafla alakalı ısrarla istemişti. Diğeri yolla alakalı, Ereğli Çaylıoğlu yolunu hizmete açtık. Onun yanında Üniversite projesi şu anda devam ediyor. Çok ciddi bir noktaya geldi. İnşallah beş altı ay içinde temel atma noktasına geliriz. İnşaat sektörüyle alakalı, hem hükümetimiz, hem parti grubumuz Ereğli’nin menfaatine olan her noktada katkı koyacağız.
Emniyet müdürlüğünün ve hükümet konağının inşaatına başlamaya çalışıyoruz. Hazır imkan varken, bir an önce kamu yatırımlarını Ereğli’de süratli şekilde başlamak istiyoruz. Gerçekten güzel işler oldu son dönemde. Okullarımız tekli eğitime geçti.  Bizler rahatladık. Diğer kurum ve kuruluşlarla bunları tamamlamış olduk. İş dünyası ve sanayi odası bizim için çok önemli bir görev yapıyor. Bu anlamda hep beraber katkı vermeye devam edeceğiz. Bu şehir hepimizin, Ereğli’de ihtiyaç duyulan her alanda birlikte hareket edeceğimizi ifade etmek istiyorum.”
Ziyarette AK Parti İlçe Ana Kademe Yöneticileri ve bazı il genel ve belediye meclisi üyeleri de hazır bulundu.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2019, 14:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Lâz Ali
Lâz Ali - 4 yıl Önce

Şaka gibi,bu zamana kadar Ereğli halkı için yapılan bir işe destek vermiş mi!ben görmedim duymadım,gören duyan varsa Allah için söylesin..

SIRADAKİ HABER