ÇAKIR, “SİYASETİ DAHA SONRA YAPACAĞIZ”

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ÇAKIR’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR…

ÇAKIR, “SİYASETİ DAHA SONRA YAPACAĞIZ”

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, “Ereğli iki özel hastanemiz, bir de yeni hastanemiz olunca bu anlamda çok büyük zorluk çekmedik. Şu anda 70 vaka sayımız, 4 hayatını kaybeden vatandaşımız var. Nüfus yoğunluğuna göre Zonguldak’ta en iyi durumdayız, başarılı yürütülen bir süreç var” dedi.

Çakır, Zonguldak Karaelmas Televizyonu tarafından Ereğli’de düzenlenen canlı yayında, ilçede Koronavirüs (Covid 19) salgını tedbirleri çerçevesinde yürütülen çalışmalar konusunda Gazeteciler Seyfi Boyraz ve Murat Altay’ın sorularını yanıtladı.

AK Parti İlçe Başkanı Çakır,  ilçede merkezi hükümet ve teşkilat olarak Koronavirüs mücadelesi üzerine bir soruyu yanıtlarken, Ereğli’nin birlik beraberlik içinde, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu başta olmak üzere tek elden yürütüldüğünü söyledi.

“EREĞLİ İYİ DURUMDA”

30 büyükşehir ve Zonguldak kısıtlama altına alınınca Ereğli’nin de bu kapsama girdiğini belirten Çakır  şunları söyledi:

“Ereğli iki özel hastanemiz, bir de yeni hastanemiz olunca bu anlamda çok büyük zorluk çekmedik. Şu anda 70 vaka sayımız, 4 hayatını kaybeden vatandaşımız var. Nüfus yoğunluğuna göre Zonguldak’taki en iyi durumdayız, başarılı yürütülen bir süreç var. Sosyal yardımlaşma üzerinden 7371 kişiye biner lira yardım ulaştırıldı. Bu sayıda aile destek almış oluyor. Şu anda üçüncü faz devam ediyor. Aynı zamanda gıda kolisi yardımı da yapılıyor. İş dünyasına da ciddi bir destek var. Berberler, kuaförlerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Tuhafiyeciler, servisçiler, lokantacılara yönelik çalışmalar var. Elimizden geleni yapıyoruz. Ciddi bir maske dağıtımı var. Kaymakamlığımız 150 bin civarında dağıttığı maske var. Bizde teşkilat olarak 35/40 bin maske dağıttık. Ormanlı belediyemiz hem üretiyor hem de civar köylerle 15 bin maske dağıttı. Gülü ç belediyemiz de aynı sayıda dağıttı. Kandilli’de belediye ve belde teşkilatımız ile birlikte maske dağıtımı gerçekleştik. Kapı kapı dolaştık, maskelerimizi takdim ettik. Ciddi bir hizmet yürüyor. Sağlıkçılarımızın kalacağı yerler, ihtiyaçları gibi destekler de veriliyor.  Ereğli’ye genel olarak baktığımızda işler tıkır tıkır yürüyor. Bu gün itibarıyla mücadele iyi gidiyor.”

"SİYASETİ İKİNCİ PLANA ATIYORUZ"

Ereğli Belediye Başkanı ile istişaresinin olup olmadığının sorulması üzerine Çakır şöyle konuştu:

“Koordinasyonu kaymakamımız sağlıyor. Belediyenin yapması gereken şeyleri belediyeye, bizim yapmamız gerekenleri bize, iş dünyasına yönlendiriyor. Biz bugünlerde siyaseti ikinci plana atıyoruz. Vatandaşımız beklentileri olmadığında kolayca eleştirebiliyor. Doğrular sizin yanınızda da doğru, karşınızdayken de doğru olmalı. Belediye sıcak aş dağıtıyor, biz gıda kolisi, maske dağıtıyoruz. Herkes elbirliğiyle çalışıyor. Bugünler de geçecek. Kimler çalışmış, kimler şov yapmış vatandaş bunları değerlendirecek. Bizler samimiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

VİRÜSÜN EREĞLİ’DE EKONOMİK BOYUTU

Krizin ardından, işin ekonomik boyutunun orta çıkacağı hatırlatılarak, bu durumun nasıl fırsata çevrilebileceğinin sorulması üzerine AK Parti İlçe Başkanı şunları söyledi:

“Şunu söylemek lazım. 30 büyükşehir artı Zonguldak olmanın artılarını eksilerini salgından sonra mutlaka değerlendireceğiz. Bu sürecin iş dünyasına eksileri var. Elli ilde pazarlar açıkken buradaki kapalı. 20-65 yaş arasının dışındakilerin katkısını iş dünyasına  sunamıyoruz. Bu iş bittiği zaman vekillerimizle, il teşkilatımızla bunları konuşup taleplerimiz mutlaka olacak. Zonguldak bu kapsama girdiğinde ciddi etkilenen bir bölge olmuştu. Sağlık çalışanlarının cansiperane bir mücadelesi oldu. Savaşta Mehmetçiğin savaştığı gibi canla başla mücadele ediyor. Bunun bir de finans boyutu önemli. Kamu bankaları az sayıda elemanla çok sayıda talebi karşılamaya çalışıyor. Kargocular, vefa grubu var. Finans boyutu önemli. Halk bankası aracılığıyla küçük esnafa 25 bin liralık kredi kartı vererek destek verildi. KGF’de yüzde 7,5 bir oranla 6 ay ödemesiz bir kaynak normal zamanda bulabileceğiniz bir kaynak değil. Devletimiz tüm vatandaşımızın yanında. Bizden talep edilen her türlü konunun arkasında durmamız, mağduriyetleri gidermemiz isteniyor.  Bu anlamda işkur çok ciddi bir mücadele veriyor. Zonguldak’ta 15 bin kısa çalışma ödeneği başvurusu var, Ereğli’de bu sayı  5 bin. Bunların evraklarının bir an önce tamamlanması lazım, kaynağa ulaşmalarının sağlanması lazım.  Şu anda çoğunun paraları yattı, işlemler tamamlandıkça yatmaya devam ediyor.  Bu vatandaşın ekonomik zararını en aza indirmek için yapılıyor.”

“SİYASETİ DAHA SONRA YAPACAĞIZ”

Millet İttifakı’nın belediyelerinin çalışmalarının bir rekabet yarattığının hatırlatılması üzerine, “Bunun kararını milletimiz verecek, Cumhurbaşkanımız iller bankası kesintilerini erteledi. Herkesin yaptığı ortadaysa, devletin yaptığı da ortada. Şehir hastanelerine ne gerek var dediler. Devletin bir üst aklı var. Ereğli’de böyle bir hastane yapmamış olsaydık sıkıntılarımız çok daha büyük olacaktı.  Avrupa’da yaşlıların ölümüne seyirci kalınıyor. Parasız hizmet verilmiyor. Ben TC vatandaşı olmaktan son derece olmaktan memnunum. Dünyanın neresinde olursa olsun, dışarıda kalan vatandaşını özel uçakla getiren bir devletimiz var” dedi.

Çakır şöyle devam etti:

“Avrupa’da ölüm oranlarının en fazlası huzurevlerinde oluyor. Bizim ülkemiz bu anlamda üstüne düşeni yapmıştır: bugün Türkiye Cumhuriyeti bunları da aşacak. Yeni vaka sayılarında düşüş, iyileşenlerin sayısında artış var. İnşallah bayramdan sonra çifte bayram yapacağız. Ondan sonra siyasete kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ondan sonra Millet ittifakının belediyeleri ne yapmış onu konuşacağız. Bugün birlik ve beraberlik zamanı.  Biz şehirle üstümüze düşen noktada, her türlü hükümet olanağını edinme konusunda katkı sunmaya hazırız.”

“BİZ AİLEYİZ”

AK Parti İlçe Başkanı, dinleyici mesajlarını değerlendirirken şunları söyledi:

“Sayın kaymakamızla süreci yürütüyoruz. Uygun gördüğünde belediyeden destek istiyor. Bizim bir görüşmemiz yok. Görüşme talebi gelirse görüşürüz. Kandilli’ye maske dağıtmaya gittim, nezaket itibarı oranın CHP’li belediye başkanını ziyaret ettim.  Sağlık çalışanları içinde yüksek gelirli olanı var, düşük gelirli olanı var. Hepsinin yanındayız. Biz aileyiz. Her şeyi bir tarafa koyduk, hepsini ailemiz olarak kabul ediyoruz” dedi.

“İKİ AY İÇİNDE RAYINA OTURMUŞ OLUR”

Maske dağıtımının sağlık personelinin kullandığı ve vatandaşın kullandığı maskelerin ayrı üretildiğini ifade eden Çakır şöyle dedi:

“İsteyen ilçeye malzeme desteği veriliyor. Ereğli’ye yüzelli bin maskelik malzeme bila bedel verildi. Zonguldak’ta maske anlamında herkes ilk günlerden sonra senkronize olarak çalıştı. Şu anda yüzde yüzü olmasada yüzde 60-70’i kalktı. Şu anda firmaların maske satın alma yasağı kalktı. İlk andaki aciliyet nedeniyle böyle bir karar alınmıştı. Görüyorsunuz dünyaya bile maske verebiliyoruz. Siyaset uğruna ülkeyi eleştirmesinler. Ülkemiz kendi vatandaşına verdiği gibi dünyaya da yardım yapabiliyor. Ekonomi olarak haziranda yeniden üretimin başlamasını bekliyoruz. İnşaat anlamında bir patlama bekliyorum. Avrupa’nın yaşlısı artık Türkiye’de yaşamak istiyor.  Bu güzelim ülkede zaten turizm anlamında bazı kanallar ülkenin güvenli olduğu yayınlarını yapmaya başladı. Bu cari açığımıza ciddi katkı sağlayacak. Merkez Bankamız Swap görüşmelerini sürdürüyor. Bu tamamlandığında doların düştüğünü de göreceksiniz. Şu an toparlanıyoruz, martın 21’i gibi başlayan süreç, iki ay sonra yeniden rayına oturmuş olacak.”

“ÜRETEREK BÜYÜYECEĞİZ”

Türkiye’nin güçlenerek süreçten çıkacağını savunan Çakır şunları söyledi:

“Tüm hazine arazilerimizi tarıma aç ıyoruz. Zonguldak’ta nasıl bir tarım yapılabilir? Ereğli’de tarım müdürlüğü saleple ilgili bir çalışma yapıyor. Çok pahalı. Köylerimizde hayvancılık kalmadı, üstümüzde bir rehavet var. Köydekiler şehre yerleşmeye çalışıyor. Köylerimize de çok güzel okullar yaptık. Üretimi arttırmamız, bu alanda teşvikleri sürdürmemiz lazım. Zonguldak’ta yeni bir teşvik noktasında gayretle çalışacağız vekillerimizle. Burası önemli bir şehir. Ülkenin gayrısafi milli hasılasına katkı yaparken, bugün pozitif ayrımcılığa ihtiyacımız varsa, bunun için gereken girişimlerde bulunacağız.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün Türk ekonomisine 40 milyar liralık bir rahatlama sağlayacağını ifade eden Çakır, “Biz üreterek büyüyeceğiz, bunu hep birlikte anlamış olduk. Vatandaşlarımızın da kendisini dinlemesine imkan sağladı. Ben hiçbir zaman ailemle bu kadar uzun zaman geçirmedim. Kendini hayatın akışına bırakanlar  kendilerini check etme imkanı buldu. Kendilerimizi muhafaza ederek, ikinci dalgaya müsaade etmeden gerekli tedbirleri almamız lazım.  Vatandaşlarımıza iletmiş olalım. Kimin ne derdi varsa biz yanındayız. Bize talepleriniiz iletin, tüm haklı taleplerin yanında olacağız. İnşallah bu sıkıntıları hep birlikte aşacağız” dedi.

“ERDEMİR’DEN DAHA FAZLASINI BEKLİYORUZ”

İlçedeki iş dünyasının katkılarının sorulması üzerine Çakır, “Tat metal kaymakamlığa katkıda bulundu. Erdemir de bulundu ama Erdemir’in katkısını yeterli bulmuyorum. Erdemir bu olmamalı. Hastanesine gidip ne ihtiyacın var diyebilmemiz lazım. Altı yedi tane ventilatör bağışlandı. Bunlar sayesinde dışarı yoğun bakıma kimseyi göndermiyoruz. Burada Erdemir’in çok daha yukarıda olması lazım. Gıda kolisi yapacaksanız, çalışanları ve aileleri dediği zaman nüfusun zaten üçte biri onunla ilintili. Yerelde çalıştığınız zaman daha fazlasını beklerdik, bekliyoruz. İnsanlar bugünlerde bu kurumlara ihtiyaç duyar, duygusal bağları bu günlerde gelişir. Erdemir’in ramazan ayı ve koronavirüs mücadelesinde çok daha fazla katkı vermesini bekliyoruz” diye konuştu.

Ereğli’de herkesle beraber dimdik durduklarını belirten Çakır, “Buradan birileri farklı anlamlar çıkarıyor, şehrin menfaatine sağlanacak her konuda herkesle yürürüm, menfaatine olmayan her konuda kimseyle yürümem. Biz bu şehirde doğduk büyüdük, burada yatırım yaptık. Siyasi görüş ayırt etmeden vatandaşın tüm taleplerini gerekli yere götüreceğiz. Önce iyi insan olacağız, çevremize katkı sağlayacağız. Elbette farklı düşünebiliriz, kalabalıkları toplayıp insanları zorlamamak lazım. Halil Bey utanacaksa devlet utansın diye bir açıklaması oldu.  Bunu da eleştirdim. Ereğli’de devlet elinden gelen her şeyi yapmış. Bu devlet hepimizin devleti. Dünyanın en büyük devletlerinin bile yardımına koşan bir devletiz. Kandilli’ye dağıtılmasını biz önerdik. Ayrım olmadan dağıttık. Bugün hastanesini, okullarını, diğer ihtiyaçlarını yapabilirsek memnuniyet duyuyoruz. Kim yapacaksa destek oluruz, eksik yapanları da söyleriz ama o gün bu gün değil.”

“ARKA KAPILAR ARDINDA SEN NE KONUŞTUN, BİZ SORUYOR MUYUZ?”

Erdemir Plajı ile ilgili olarak, “Haziranda teslim edildi, bu seneye kaldı. Bu sene Gülüç Belediyesi kantar bölgesini istedi. Burayı oraya verip, Erdemir plajını da belediyeye verelim dedik. Ama bu verilmeden öbürü de verilmesin dedik. Kaymakamımız muhtarlarla imzalayıp verdi ama bu oylamaya gidecek. Kantar bölgesini Gülüç belediyesi alınca, oraya da tüm Ereğli halkı girecek. Birileri kalkıyor şöyle olmuş, böyle olmuş, kapalı kapılar ardında ne konuşuldu diyor. Müberek ramazan ayındayız, ne konuşacağız kapalı kapılar ardında? Ben şuna bakıyorum. Gülüç belediye başkanımızın çok ciddi çalışmaları var. O da demiş ki denize açılacak bir yerimiz olsun. Biz de kanta r bölgesinde bir yer, kır düğünü, denize girmek için bir yer sağlıyoruz. Belediyeye de bir gelir kapısı olsun diyoruz. Buranın Gülüç Belediyesinde olmasını istiyoruz. Ben hiçbir zaman Erdemir Plajını Gülüç Belediyesine alalım diye bir açıklamada bulunmadım. Sen orayı alırsın, öbürü de burayı alır.  Gülüç Belediye başkanının makul talebini destekledim. Bunun üzerinden farklı bir polemik yaratmak değmiyor. Bunları biliyoruz, 2014’te Halil Posbıyık için çalışan, Erol Çivici için geçen sene kulis yapanlar bugün başka şeyler söylüyor. Böyle yapınca sen AK Partili mi oluyorsun. Belediyeyle birlikte yürürken belediye iyi diyen, ayrıldıktan sonra kötü diyor. Antalya’da arka kapılar ardında senin ne konuştuğunu biz soruyor muyuz?”

Çakır, son olarak Ereğli Halkına herkesin rahat olmasını, kurallara uymalarını, kendilerini iyi izole etmelerini belirterek, “Moralimizi yüksek tutalım, inşallah çifte bayram yapacağız. Yirmi yirmibeş gün sonra yeniden eskiye yakın güzel günlerde bir arada olacağımıza vatandaşlarımız emin olsun. Herkes görevinin başında. Birlik ve beraberliği en üst düzeyde tutalım. Hepinizin ramazan bayramını kutluyorum, hep birlikte Ramazan Bayramı’na erişmeyi diliyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2020, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER