Çakır’da yeni bir gelişme yok!

Çakır’da yeni bir gelişme yok!

Çakır’da yeni bir gelişme yok!

Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, yeniden başkanlığa atandıktan sonra ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Çakır toplantıda yeni bir şey söylemedi. Söylediği tek yeni gelişme. Belediye Başkanı adaylığı konusundaydı!
Çakır, Ereğli Belediye Başkanı adayı olup olmayacağı konusundaki sorulara, “İstemem yan cebime koyun” der gibi cevap verdi.
Bu konuda konuşmanın erken olduğunu söyleyen Çakır, “Şu an adaylık düşüncemiz yok” dedi ve  genel merkezin takdir edip etmeyeceği veya toplumun talebine göre hareket edeceğini belirterek,  “Bu aday olmayacağımız anlamına da gelmez” dedi.
Fatih Çakır, Bülent Ecevit Üniversitesi’ne kampus yapılmak üzere tahsis edilen eski devlet hastanesi alanlarıyla ilgili olarak da, “Biz orayı ciddi gayretlerle, büyük bir proje olarak tahsis ettik. Bundan vazgeçmiş değiliz. Bu işi devam ettireceğiz, dün ne dediysek bugün yine aynı yerdeyiz, yarın da yine aynı yerdeyiz” dedi.
Çakır, yeniden göreve atanmasının ardından oluşturduğu yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, çeşitli konularda bilgi verdi.
Ereğli’de önceki dönem milletvekilleriyle birlikte emek verdikleri bir Üniversite Kampüs projesinin bulunduğunu ifade eden Çakır şöyle konuştu:
“Biz o gün ne dediysek yine aynı yerdeyiz. Tüm Türkiye’deki askeri alanların çevresinin güvenlik alanı olarak imar işaretlenmesi, bizim oraya yapmak istediklerimize engel değildir. Meselenin özü şudur. Askeriye kendi etrafına yapılacak yatırımlarla ilgili belli müsaadelerin alınması söz konusudur. Bazılarında duvarın yükseltilmesini, bazılarında biraz daha geriye alınmasını tavsiye edebilir. Bunlar güvenlik ve askeriye meseleleri. Biz orayı ciddi gayretlerle, büyük bir proje olarak tahsis ettik. Bundan vazgeçmiş değiliz. Bu işi devam ettireceğiz, dün ne dediysek bugün yine aynı yerdeyiz, yarın da yine aynı yerdeyiz.
Ödenek noktasında, sıkıntılar şu anda malum.  Türkiye’nin genelinde olumsuzluklar var. Bunlar gelip geçici şeyler, önümüzdeki günlerde bunların  da takipçisi olacağız. Rektörlüğümüzle, yol arkadaşlarımızla, STK’lar, meslek odalarıyla birlikte. Bu bizim olmazsa olmaz projelerimizden bir tanesi.”
Çakır, güvenlik alanı ilanının sorun yaratmaması halinde, yatırım alanında da işlerin hızlı yürümediği belirtilerek, projenin tam olarak hangi noktada olduğunun sorulması üzerine, yeni ilçe yönetimiyle bu haftadan itibaren bu konuları değerlendireceklerini söyledi.
AK Parti İlçe Başkanı şöyle konuştu:
“Sayın rektörümüze gideceğiz, oranın ne aşamada olduğunu Zonguldak’ın Ereğli’ye bakışını, rektörlüğün Ereğli’de ne yapmak isteyip istemediğini göreceğiz. Biliyorsunuz biz şimdiki Milli Eğitim Bakan Yardımcımız, eski rektörümüz sayın Mahmut Özer’le bu yola çıktık. Bir yol kat ettik ama bir aday adaylığı sürecimizde, iki üç aylık görevde olmadığımız dönemle ilgili gelişmelerin ne aşamada olduğu bilgisini edinerek kamuoyuyla paylaşacağız.
Bu sene için Kalkınma Bakanlığı’ndan buraya ödenek almamız öngörülmüyor. Zaten eylül ayına geldik. Ama 2019 için olmazsa olmaz dediğimiz kampus için ödeneğin aktarılması için, orada en azından elli milyonluk bir proje var. Hiç değilse bunun başlatılması için yirmi otuz milyonluk bir ödenek aktarılması için var gücümüzle çalışacağız.  Ereğli olarak hep birlikte üniversite noktasında mücadele edeceğiz. Geçmişte ilçemizde üniversitenin kıymetinin bilinmeyişi, şehir dışına gönderilmesinin sıkıntılarını yaşıyoruz ama dün dünde kaldı. Artık yeni şeyler yapmamız lazım. Asla bundan vazgeçmemiz söz konusu değil.   Birileri şöyle anlatıyor, bu güvenlik alanı meselesi üniversite yapmamıza engel değil. Bize üniversitenin duvarını yükseltin, alçaltın diyebilir. Bunu da üniversitenin yetkili kurulları değerlendirir.  Bu noktada vazgeçmişliğimiz söz konusu değil. Kamuoyunda sanki B planı, C planı, farklı planlar var gibi algılanmış olabilir. Oranın alınması için verilmiş o kadar emek var. Bizim oradan vazgeçmemiz mümkün değil.”
ALTERNATİF ÖNERİ…
Çakır;  Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın kampusun Osmantepe’ye yapılması önerisi ile ilgili olarak ise “Sayın başkanımız alternatiflerimiz olsun elimizde; aksi giderse B planımız, C planımız olsun anlamında söylüyor. Fakat aksi gidecek bir şey yok. Biz orada sonuna kadar hakkımızı arayacağız” ifadelerini kullandı. Çakır, buranın bir vitrin proje olduğunu, çok büyük mücadelelerle tahsislerin yapıldığını, eski kampus alanlarında da genişleme çalışmalarının devam edeceğini söyledi.
SEÇİM HAZIRLIKLARI
Yeni atanan Karadeniz Ereğli kaymakamının pazartesi günü göreve başlayacağını belirten Çakır, “Kendisine başarılar diliyoruz. Elbirliğiyle Ereğli’ye hizmet edilmesinden yanayız” dedi.
Çakır, yerel seçim çalışmaları ile ilgili ise şunları söyledi:
“Yaklaşan yerel seçimler öncesinde biz teşkilatımızla birlikte güçlendirmemiz gereken beldeleri, köy ve mahalle temsilciliklerini güçlendireceğiz. Seçime o gün de hazırdık, bugün de hazırız. Üç belde belediyesini ve ilçe belediyesini bu dönem AK Parti’ye kazandırmak hedefimiz. Bölgemize yapacağımız çok projelerimiz var. Kandilli, Gülüç, Ormanlı ile ilgili, ilçe merkeziyle ilgili. Yaptıklarımız ve yapacaklarımız var. Elbirliğiyle genel merkezimizin belirlemeleriyle birlikte yol haritamızı devam ettireceğiz. Bu ay içinde bir ilçe danışma toplantısı yapacağız. Hem milletvekillerimizi hem yeni yönetimimizi bölgede daha sık göreceğiz. Hep birlikte çalışacağız.”
“TEKLİ ÖĞRETİME ÇOK YAKLAŞTIK!”
İlçede eğitim altyapısıyla ilgili de bilgi veren Çakır şunları söyledi:
Okullarımızla ilgili Ereğli’miz tekli öğretime çok yaklaştı. Merkez Anadolu lisesi devam ediyor. Cumhuriyet’in önüne oradaki eğitimi rahatlatacak 12 derslikli ilave binanın ihalesi yapıldı. Atatürk Ortaokulu güçlendirme projesi devam ediyor. Kavaklık’ta yolun alt kısmında kalan öğrencilerin Erdemir İlkokulu’ndaki yoğunluğu azaltma adına bir okul inşaatımız başladı. Onun yanında ticaret lisesinin yanında bir ilkokul inşaatımız başladı. Bunları takip ediyoruz. Turizm otelcilik inşaatı başladı. Bunlar tamamlandığında Ereğli’yi tekli öğretime geçen ilçeler arasına katacağız.  Uzun bir dönemdir her sene, milletvekillerimizin, il başkanlarımız ve diğer siyasi ekiplerimizin katkılarıyla her sene dört veya beş okul katarak bugünlere geldik. Benim dönemimde yirmibeş otuz okulu bulduk. Bu kadar önemli bir fiziki eksikliği gidermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
ULAŞTIRMA MESELELERİ…
Çakır, Ereğli bölgesinde devam eden yol çalışmaları konusunda da “Ekonomide yaşan bazı olumsuzluklar nedeniyle bazı bütçe kesintileri var. Buna rağmen Ereğli Zonguldak yolunda çalışmalar devam ediyor.  Ereğli Devrek yolunda milletvekillerimizin de desteğiyle Çaylıoğlu’na kadar kalan bir birbuçuk kilometrelik yolun da tamamlanması ve asfaltlanması için çaba harcıyoruz. Ciddi bir yol kat ettik inşallah önümüzdeki günlerde ihalesini yapacağız” ifadelerini kullandı.
ALACAAĞZI,  TTK’YA İŞÇİ ALIMI, TERSANELER…
Çakır, bölgede istihdam yaratma anlamında yürütülen çalışmalardan, Alacaağzı maden ocağı, TTK’ya işçi alımı ve tersanelerde gelinen nokta konularında da bilgi verdi.
Çakır şunları söyledi:
Ereğli’mizin olmazsa olmaz anlamındaki diğer konusu Alacaağzı’ndaki maden işletmeleri. İhalesi tamamlandı. Geçmiş dönemde bununla ilgili geçmiş dönem milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu’nun ve bizlerin bununla ilgili ciddi gayretleri olmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımızın Ereğli’yi şereflendirmesiyle birlikte, kendi ağzından bunu duymuş olmamız, akabinde Erdemir veya OYAK grubundan bir firmanın almasından mutluluk duyuyoruz. Oradaki süreç şöyle devam ediyor. Belli bir süre fizibilite için talep ettiler. Madenin boş kaldığı zaman ne hale geldiğini tespit ediyorlar, ona göre bir yol haritası belirliyorlar. Orası Ereğli açısından ilk etapta, hazırlıkta ikiyüz üçyüz işçi, sonra da bine, belki daha da yukarıda istihdam sağlayabilecek bir kapasitede.
İşsizlikle mücadelede bir diğer konu, Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği bin artı beşyüz TTK’ya işçi alımı. Geçtiğimiz günlerde bölgemizi ziyaret eden enerji bakanımızla bu konu yeniden masaya yatırıldı. Zannediyorum yıl sonuna kadar bununla ilgili ilan çıkılacaktır. Bundan da bölgemizin payını almasını istiyoruz.
Öte yandan tersanelerde bir istihdam artışı söz konusu. Önümüzdeki haftalarda basın mensuplarıyla birlikte tersanecilerimizi ziyaret edeceğiz. Onlara katkı adına ne gerekiyorsa yardımcı olacağız. Cumhurbaşkanımızın Ereğli’ye gelişinde, ‘Ereğli’nin milletvekili benim’ demesi Ereğli’yi onore etmiştir, elimizi güçlendirmiştir. Bu projeleri gerek milletvekillerimiz aracılığıyla, gerek kendimiz cumhurbaşkanımıza iletip takibinin daha iyi yapılması yönünde gayretlerimiz olacak. Bunlar bizim olmazsa olmazlarımız. İlçede öncelikle çözmemiz gereken sorunlar.”
UYSAL İLE BASIN TOPLANTISI
Fatih Çakır, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile birlikte hiç basın toplantısı yapmadıkları ve ne zaman yapacakları sorusu üzerine de, Uysal’ın konularının farklı, kendilerinin konularının farklı olduğunu söyledi ve “Gerekirse yaparız” dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2018, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER