Çelikle Sanatı Buluşturan Eserler Ereğli’de

Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın Ödüllü Eserleri Ereğli’de

Çelikle Sanatı Buluşturan Eserler Ereğli’de

Erdemir’in Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesiyle bu yıl 5’incisini gerçekleştirdiği Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın ödüllü eserleri Erdemir Kültür Merkezi’nde sergileniyor.

Erdemir, ürettiği çeliğin yaşamlarımızdaki vazgeçilmez yerine sanat yoluyla dikkat çekmek, Ülkemizde sanat eğitimine katkıda bulunmak ve heykel alanındaki genç yetenekleri teşvik etmek amacıyla Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nı düzenliyor.  Erdemir’in Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle düzenlediği 5. Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın ödüllü eserlerinin yer aldığı sergi, il ve ilçe protokolünün katılımıyla 29 Kasım 2019 tarihinde Erdemir Kültür Merkezi’nde açıldı.

Sergi açılışında bir konuşma yapan Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın geleneksel hale gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Oral “Yılın 365 günü, hiç durmadan çalışarak hayat verdiğimiz çeliğin, ülkemizin dört bir yanındaki genç yeteneklerin elinde birer sanat eserine dönüşmesinden mutluluk duyuyoruz. Yapılan heykellerin birçoğunda bizzat Grubumuzda üretilen çeliklerin kullanılması, bu yarışmayı bizim için çok daha özel kılıyor. Bu yıl 5’incisini düzenlediğimiz yarışmamızın ödülü eserlerini Ereğlili sanatseverlerle buluşturmaktan dolayı da çok mutluyuz. Ülkemizin lider yassı çelik üreticisi olarak ana faaliyet alanımızın yanı sıra, değer üretebileceğimiz her alanda var olmak için çalışıyoruz. Bu yarışmamızın da ülkemizin sanat alanındaki gelişim yolculuğunda sürdürülebilir bir katkı sağlamasını arzu ediyoruz. Çelik nasıl bizlerin hayatına dokunuyor ve güzelleştiriyorsa, Çelik ve Yaşam Heykel Yarışmamızın da heykel alanında eğitim alan gençlerimizin yaşamlarında fark yaratmasını umuyoruz.” dedi.

Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması, 2019 yılında 5’inci kez gerçekleşti.  Bu yıl ‘Çelik ve Çocuk / Çocukluk’ temasıyla düzenlenen yarışmaya, Türkiye’deki 15 üniversitede heykel alanında lisans ve lisansüstü eğitim gören toplam 104 öğrenci heykeliyle katıldı. Değerlendirme sonucu birincilik, ikincilik, üçüncülük, mansiyon, jüri özel ve Erdemir özel ödülü kapsamında toplam 18 eser ödüle layık görüldü.  Yarışmanın ödüllü eserlerinin yer aldığı sergi 30 Kasım - 7 Aralık tarihleri arasında 10.00 - 17.00 saatlerinde ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Diğer yandan sergi açılışı öncesinde Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerine yönelik bir söyleşi de gerçekleştirildi. Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın akademik ortağı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü akademisyenlerinden Tolga Yurtözveri, öğrencilerle bir araya geldi.

 

Gündem

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2019, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER