CHP'DEN CUMHURİYET BALOSU

DEMİRTAŞ’TAN BİRLİKTELİK ÇAĞRISI

CHP'DEN CUMHURİYET BALOSU

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, CHP İlçe Başkanlığınca “Cumhuriyet balosu” gerçekleştirildi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Eski Bağlık Salonu’nda gerçekleştirilen baloda yaptığı konuşmada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarıyla birlikte savaş meydanlarında kazandığı savaşlar sonrasında, “Cumhuriyetin Tapusu” olarak nitelendirdiği, masa başında yapılan Lozan Anlaşması ile perçinlediğini belirtti

DEMİRTAŞ’TAN BİRLİKTELİK ÇAĞRISI

Demirtaş, Büyük Önder’in 9 Eylül 1923’de Cumhuriyet Halk Partisi’ni, 29 Ekim 1920’de de Cumhuriyet’i kurduğunu hatırlatarak, şöyle dedi:

“Atatürk, Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte, az zamanda da çok büyük işler, büyük bir değişim dönüşüm yapıyor. Cumhuriyet demek, milletin egemen olması demek, milletin efendisi olmak demek, cumhuriyet demek aydınlanmak, bağımsızlık özgürlük demektir. Büyük Önder, ‘Benim iki büyük eserim vardır. Biri CHP, biri Cumhuriyettir’ demiştir. Her ikisi de 96 yıldır ayakta. Yalnız son günlerde tek adam rejimine doğru gidiş var. Cumhuriyetin değerlerinin içinin boşaltıldığı bir dönemde geçiyoruz. Ancak 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde partimiz çok büyük bir başarı kazandı. Bu dememektir ki, yerelde iktidar oldu, genelde de iktidar olacak. 31 Mart bunun bir miladıdır. O nedenle CHP’liler olarak her zamankinden çok birlikteliğe ihtiyaç var. Biz bir ailenin evlatlarıyız. Aramızdaki ufak tefek görüş ayrılıklarını fazla büyütmeyelim, birlik ve beraberlik içinde olalım. iktidarı da bu şekilde kazanacağız. CHP iktidara gelecek ve Türkiye yeniden Cumhuriyetin vazgeçilmezi ‘Parlamenter Sistem’e dönecektir.”

DEMOKRASİYİ GELİŞTİREN EN İYİ SİSTEM!

CHP Ereğli İlçe Başkanı Opr. Dr. Eylem Ertuğrul da, Cumhuriyetin, demokrasiyi geliştiren en iyi sistem olduğunu savunduğu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yıllar önce Kurtuluş Savaşımıza sabrımızı, gücümüzü, azmimizi gösterdiğimiz dönemin en güçle Devletinin yanında, artık maalesef içimizde açık bir şekilde bu büyük günümüzü unutturmaya çalışanlara, bu kez birliğimizi, dirliğimizi, sevgimizi ve kararlılığımızı göstermek için toplandık. Cumhuriyetimizi kuranlara ‘Şükran’ hislerimizi sunmak için toplandık. Cumhuriyet, şüphesiz ki demokrasiyi geliştiren en iyi sistemdir. Kişinin hak ve özgürlükleri ancak bu sistem içinde güvencede olabilir. Hak ve özgürlüklerinden yoksun bırakılmış halklar ise asla ayakta duramazlar ve kaybolmaya mahkumdurlar. Cumhuriyet; dili, bayrağı, marşı ve temel nitelikleriyle, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütünlüğü ifade eder. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Milli mücadele ile tarihte eşine çok az rastlanır bir zafer kazanılmıştır. Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara karşın, inanç ve kararlılık örneği olarak kazanılan bu zafer, Milletimize kayıtsız ve şartsız egemenlik hakkı sağlamıştır. Ve Cumhuriyeti kuranların attığı temeller, koyduğu ilkeler ve gösterdiği hedeflerin ne kadar isabetli olduğu, bugüne kadar defalarca teyit edilmiştir. Bu zorlu coğrafyada var olabilmemiz için temel koşul, birlik ve beraberlik gücüne sahip olmaktır. Her ne kadar toplum belirli kesimler tarafından ayrıştırılmaya çalışılsa da, unutmamalıyız ki, azim Milletimiz gücünü, birlik, beraberlik ve kardeşliğinden almaktadır. Tarihimizin en önemli krizlerini yaşadığımız bugünlerde asla umutsuz değiliz. Ulu Önder Atatürk’ün, kıymetli evlatları elinde daime yükseleceğini ve ilelebet yaşayacağını söylediği Cumhuriyetimiz yaşadığımız tüm ülke sorunlarının da çaresi olacaktır.”

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, CHP İl Başkanı Hakkın Güney, Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Saymanı Emin Semih Özkök, parti yöneticileri ile kalabalık partilinin katıldığı gecede çalan müzik eşliğinde eğlenildi, 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı ise hep birlikte söylendi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2019, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER