CHP İLÇE BAŞKANI ERTUĞRUL, 23 NİSAN'I KUTLADI

CHP İLÇE BAŞKANI ERTUĞRUL, 23 NİSAN'I KUTLADI

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul ve yönetim kurulu üyeleri ilçe merkezinde çocukların23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını  kutladı.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul “TBMM’nin açılışının 101. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Türk Milletinin azim ve kararı ile bağımsızlığa, millet egemenliğine giden yolda en önemli adımlardan biri atılmış ve 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Bugün, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı gündür. Aziz milletimiz, Kurtuluş Savaşının devam ettiği bir süreçte,  tüm imkânsızlıklara rağmen milli iradenin vücut bulduğu mekân olarak kurduğu meclis ile tüm dünyaya bağımsızlığa ve demokrasiye olan inancını göstermiştir. Ancak üzülerek ifade etmek isterim ki,  bizim de şahit olduğumuz süreç içerisinde gerçekleşen sistem değişikliği ile Millet Meclisi işlevini yitirmiş ve sembolik bir hal almıştır. Çok yakın gelecekte Meclisimizin eski gücüne ve işlevine kavuşması en önemli dileğimizdir.

Çocuklarımızı geleceğimizin teminatı olarak gören Ulu Önder, Bu önemli günü çocuklarımıza bayram olarak hediye etmiştir. Dünyada ilk ve tek Çocuk Bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gelecek nesillere karşı olan sevgi ve güveninin bir göstergesidir. Bu bayram, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz özel bir bayramdır.

Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini, milli mücadelede emeği geçmiş kahramanlarımızı ve bütün şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. Yıldönümünü, Milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum”

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2021, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER