CHP İLÇE BAŞKANI ERTUĞRUL, YANLIŞ TERCİH KURBANLARININ SESİ OLDU

CHP İLÇE BAŞKANI ERTUĞRUL, YANLIŞ TERCİH KURBANLARININ SESİ OLDU

Ortaokul son sınıf öğrencilerinin sonucunu merakla bekledikleri Lise Giriş Sınavı sonunda öğrencilerin yerleştirmeleri de belli oldu. Ancak, neredeyse ülkenin her yerleşim biriminde, yanlış tercihler sebebiyle birçok öğrenci, istemedikleri halde İmam Hatip Liselerine yerleştirildi. Edinilen bilgilere göre de Karadeniz Ereğli’de 130 öğrenci, tercih yanlışlarının kurbanı oldu. Çok sayıda öğrenci, sınavda yüksek puan almalarına rağmen, girmeyi arzu ettikleri ve elde ettikleri puandan daha düşük puan seviyesinde olan okullara bile yerleşemediler.

İlçe genelinde yaşanan bu sıkıntıyla ilgili, öğrenci ve velilerin şikayet ve üzüntülerine Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul ses oldu. Bir açıklama yapan CHP İlçe Başkanı, Karadeniz Ereğli’de, Lise Giriş Sınavı’ndan çok yüksek puan öğrencilerin de aralarında bulunduğu 130 çocuğun, yanlış tercihler yüzünden İmam Hatip Liselerine yerleştirildiklerini kaydederek, bu sıkıntının çözümü için başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve iktidar partisinin ilçe başkanlığı nezdinde görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Bu başarılı öğrencilerin arzu ettikleri okullarda eğitim-öğretimlerine devam edebilmeleri için, ilçe genelindeki sınavla öğrenci alan bazı okullara ek kontenjan hakkı tanınarak bu sorunun kolaylıkla çözüme kavuşturulabileceğini ifade eden Ertuğrul, sıkıntının çözümü için görüştükleri Adalet ve Kalkınma Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır’ın da kendisine, meselenin çözüm makamının Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu söylediğini, buna rağmen istemedikleri halde İmam Hatip Lisesine yerleştirilen bazı öğrencilerin Endüstri Meslek Lisesi’ne kaydırılabilmesinin mümkün olduğunu bildirdiğini belirtti. Ertuğrul; “AK Parti İlçe Başkanı’nın düşüncesi hayata geçmiş olsa bile bu 130 öğrenciden sadece 30’unun Endüstri Meslek Lisesi’ne yerleştirilmesi mümkün görünüyor. Birçok çocuğumuz yine İmam Hatip Lisesi’ne ya da Ormanlı ve Çaylıoğlu’ndaki liselere gitmeye mecbur edilecek. Bu durum, milli eğitimimiz için bir talihsizliktir. Sorunun mutlak çözümü için yapılması gereken çalışma, bazı okullarımızda ek kontenjan açılmasıdır.”, dedi. Ertuğrul sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

“ÇOCUKLAR İHL’YE MAHKUM EDİLMESİN!”

“Sayıları yüz otuzu bulan ve sınav dereceleri başarılı olan öğrencilerimiz, sadece yanlış tercihler yaptıkları için büyük bir çıkmazın içine düştüler. Bu başarılı çocuklara; ‘Siz İmam Hatip Lisesi’nde okuyacaksınız; çünkü tercihlerinizi yaparken yanlışa düşmüşsünüz.’, demek, tek kelimeyle insafsızlıktır. İmam Hatip Lisesi’ne gitmek istemeyen çocuklarımız ise son çare ya Çaylıoğlu ya da Ormanlı’daki liselere gidecekler. Biz, geleceğimizi emanet edeceğimiz bu evlatlarımız için böyle bir zorunluluk uygulanmasını istemiyoruz. Bu çocuklar çok yüksek puanlar almışlar ve arzu ettikleri okullarda okumaya hak kazanmışlar. Bu sebeple de yapılacak iş bellidir; bazı okullarımızda ek kontenjanlar açılarak bu çocukların sorunlarına çare bulunabilir. Bunun için de Milli Eğitim Bakanlığınca bir karar alınmasını beklemek , topu sürekli taca atmak gereksizdir. CHP İlçe Örgütü olarak bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2020, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER