CHP İLÇE TEŞKİLATI CHP'NİN KURULUŞUNU TÖRENLE KUTLADI

CHP İLÇE TEŞKİLATI CHP'NİN KURULUŞUNU TÖRENLE KUTLADI

CHP Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü, CHP'nin kuruluşunun 97. Yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na törenle çelenk sundu.

Tören öncesinde partide toplanan CHP’liler,  Atatürk anıtı önüne yürüyerek geldi. Törende CHP Kdz Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul’un  Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

CHP İlçe Başkanı Dr. Eylem Ertuğrul, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Ertuğrul, CHP’nin 97. Yıldönümünü kutlayarak, partiye geçmişten bugüne emek verenlere teşekkür etti.

Ertuğrul törende: Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi, Anadolu Aydınlanma Devrimi’nin sönmeyecek meşalesi, kurucu ve ebedi lider Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet Halk Partisi, diğeri Türkiye Cumhuriyeti’dir' diyerek önemini vurguladığı partimizin 97’üncü kuruluş yıldönümü kutlu olsun.

Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden bugüne, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri olan devrimlerin ve cumhuriyetin koruyucusu ve teminatıdır.

Cumhuriyet Halk Partimiz ülkemizin kurtuluşunda ve kuruluşunda hainlerin amaçlarını yok eden, manda ve himayeye karşı duran, gücünü milletten alan, kurucusu Atatürk’ün ülküsünden hiç ayrılmayan, ülkemize umut olan partidir.

Cumhuriyet Halk Partisi cumhuriyetin mirasını yiyenlerin değil, bu mirası yaratanların, bu mirasa sahip çıkıp, yarına taşıyanların partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi adaleti yok edenlerin değil, çağdaş hukuk sistemini kurup adaleti sağlayanların partisidir.

Dünyadaki ve coğrafyamızdaki savaşlar kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün ve partimizin “Yurtta Sulh, Cihanda sulh” ilkesinin haklılığını bir kez daha ortaya koymaktadır.

Partimiz rejimlerin, devletlerin imparatorlukların yıkılmasına rağmen 97 yıldır çağdaşlığın, demokrasi ve insan haklarının, ulus devlet modelinin ve laikliğin yıkılmaz kalesi olarak ayaktadır, yaşamaktadır.

 Partimizin en yeni üyesinden en eski üyesine kadar biz Cumhuriyet Halk Partililer, dünyada ve bölgemizdeki tüm olumsuz gelişmelere rağmen; laiklikten ödün vermeden, Atatürkçü düşünceden ayrılmadan, hukukun üstünlüğünden vazgeçmeden, ulusal birliğimizi ve cumhuriyetimizi koruyacağız, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edeceğiz.

Cumhuriyetimizin, Atatürk devrimlerinin ve Demokrasi’nin yılmaz savunucuları olarak, her zaman ve her koşulda tam bağımsız, aydınlık bir Türkiye inşa edene kadar çalışmaya yorulmadan devam edeceğiz.

Biliyoruz ki partimiz Türkiyenin birleştirici gücü, mutlu yarınlar için de umudumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97. kuruluş yıldönümünü kutluyor; partimize geçmişten günümüze emek vermiş tüm partililerimizi selamlıyor,   ebediyete intikal eden tüm partililerimizi de sevgi ve özlemle anıyorum." dedi.

Çelenk töreninin ardından, CHP’liler Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2020, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER