CHP'Lİ VEKİL DEMİRTAŞ KABOTAJ BAYRAMINI KUTLADI

CHP'Lİ VEKİL DEMİRTAŞ KABOTAJ BAYRAMINI KUTLADI

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 94.yılı nedeniyle bir kutlama mesaj yayınladı. 

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 94.yılı nedeniyle bir kutlama mesaj yayınladı. Ünal Demirtaş mesajında şunları ifade etti;

1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Türkiye kendi karasularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan etmiştir. Bu kanun, üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde denizlerdeki bağımsızlığımızın sağlanması ve Türk Denizciliği’nin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Kabul edilen bu kanun ile denizlerdeki bağımsızlığımızın yanı sıra ekonomik ve sosyal gelişmelerin de önü daha fazla açılmıştır. Çünkü denizcilik sektörünün gelişmesi taşımacılıktan turizme, sanayiden hizmet sektörüne kadar her alanın gelişmesi anlamına gelmektedir.

Değişen ve gelişen dünyada deniz ulaşımının yeri düşünüldüğünde bundan 94 yıl önce kabul edilen bu kanunun anlam ve önemi daha da fazla ortaya çıkmaktadır.

Denizcilik sektörü,ülke ekonomisi ve Zonguldak açısından da ayrı bir öneme sahiptir. Zonguldak merkez, Kdz. Ereğli, Alaplı  ve Çaycuma  İlçeleri, sahip oldukları limanları ile denizcilik sektörüne hizmet veren ve bu anlamda ülkemiz için önemli değerler yaratan kentlerimizdir. Zonguldak ve ilçeleri, geçmişten günümüze kadar gemi yapımı, taşımacılık, balıkçılık gibi alanlarda ekonomik değer yaratıp ülkemizin hizmetine sunmuştur. Doğusundan batısına kadar limanları ile denizcilik sektörüne hizmet veren Zonguldak’ın, denizcilik alanında daha da gelişip büyüyebilmesi için çok daha fazla desteklenmesi gerekmektedir., Çünkü denizciliğin desteklenmesi yerelden genele bir büyümenin ve gelişmenin tetikleyicisi olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm deniz şehitlerimizi saygı ve minnet ile anıyor, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyorum.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2020, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER