CHP'liler baloda buluştu!..

CHP'liler baloda buluştu!..

CHP'liler baloda buluştu!..

Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkan Vekili Sevdekar Aras, “Cumhuriyet Balo’muzdaki kalabalık gösteriyor ki, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu dönemdeyiz. Bu birlik beraberliği 31 Mart seçimlerine giderken bu birlik, beraberliği daha da büyük enerjiyle sandığa yansıtmalıyız” dedi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Balosu düzenlendi.

Eski Bağlık Gazinosunda gerçekleştirilen, ilçe yönetim kurulu üyelerinden Noyan Keskin’in sunduğu Cumhuriyet Balosu,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

ARAS: “BU BİRLİĞİ SANDIĞA YANSITMALIYIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkan Vekili Sevdekar Aras günün anlam ve önemine ait konuşmasında, katılımından ötürü konuklarına teşekkür etti.

Aras şunları kaydetti:

“Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümünde gerçekleştirdiğimiz Cumhuriyet Balo’muzdaki kalabalık gösteriyor ki, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu dönemdeyiz. Bu birlik beraberliği 31 Mart seçimlerine giderken bu birlik, beraberliği daha da büyük enerjiyle sandığa yansıtmalıyız. 31 Mart seçimlerine girerken bu kalabalığı sandıklara yansıtmalıyız. Belediye Başkan Aday Adaylarımıza burada çok büyük görev düşüyor. Seçilecek belediye başkanımız Karadeniz Ereğli’ye çok amaçlı bir salon yapmalıdır, kazandırmalıdır. Buna Karadeniz Ereğli’mizin ihtiyacı vardır.

“CUMHURİYET HEPİMİZİN TEMİNATIDIR!”

Çok yoğun bir gündemden geçildiğini dile getiren Aras, konuşmasına şöyle devam etti:

“ Cumhuriyete ne kadar sahip çıkmamız gerektiğini dün akşam yaşadık. Dün akşam son yılların en coşkulu Cumhuriyet yürüyüşünü yaşadık. Onlarda anladılar ki Cumhuriyetin değerini… Cumhuriyet kimsesizlerin sesidir. Cumhuriyet hürriyettir. Cumhuriyet gelişmedir. Cumhuriyet Bağımsızlıktır. Cumhuriyet hepimizin teminatıdır.     Cumhuriyetin en büyük erdemi Türk toplumuna  ulus olma bilincini oluşturması,  kavuşturması ve  birey yurttaş konumuna yükseltmesidir.

Bugün bize hükmeden,  bizi tutsak etmeye çalışan kuvvetlerin gözü önünde  bütün dünyanın gözü önünde meydan okuduğumuz gündür. 1923 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilan ettiği Cumhuriyet milletimize verilmiş en büyük değerdir. Her insanın bır kaderi olduğu gibi toplumlarında kaderi vardır. 1923 yılında Cumhuriyeti ilan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Yaşasın Cumhuriyet…  Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi…”

GÜRDAL: “EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR!”

 Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkan Vekili Murat Gürdal ise, Cumhuriyet Halk Partisi İl  Başkanı Hakkı Güney’in katılamaması nedeniyle Cumhuriyetin 95. Yıldönümü nedeniyle Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet Balosuna katılmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.

 Gürdal konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi;

“95 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kurulan ve tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş Savaşı Destanının ardından  “Egemenlik Kayıtsız Şarttır Milletindir…” düsturuyla kurulan Cumhuriyetimiz, azim ve kararlılığın, fedakarlık,  birlik ve beraberliğin sembolü olmuştur.

Bugün Cumhuriyetimizin ilan edilişininim 95. Yıldönümünü Gazi Mustafa  Kemal Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı en büyük iki eserinden biri olan Cumhuriyetimizin 95. yılını yaşamanın onur ve gururunu yaşamaktayız. Bu tarihi gün dolayısıyla Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete intikal eden  aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını İl Başkanlığımız adına kutluyorum. Bayramımız kutlu olsun… “

ADAY ADAYLARI DA KATILDI

Cumhuriyet Balo’sunda 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde aday adaylıklarını açıklayan  Halil Posbıyık, Erol Çivici,  Şerif Sertan Ocakcı, Emin Semih Özkök ve  Buket Müftüoğlu da katılırken gece oldukça samimi  bir ortamda,  birlik beraberlik havasında geçti.

Cumhuriyetin 95. Yıldönümü ve Cumhuriyet marşlarının sıkça söylendiği gecede davetliler orkestra eşliğinde geç saatlere dek eğlendi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2018, 19:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER