CHP ve İYİ Parti'den ittifak ziyareti

CHP ve İYİ Parti'den ittifak ziyareti

CHP ve İYİ Parti'den ittifak ziyareti

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Dr. Evrim Balbaloğlu ve yönetim kuruluna başarılar dilediği ziyarete “genelde ve yerelde ittifaka devam” mesajları damga vurdu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Kdz. Ereğli İlçe örgütü yöneticileri ile birlikte İYİ Parti İlçe Başkanı Dr. Evrim Balbaloğlu ve yönetim kurulunu ziyaret ederek yeni dönemde başarılar diledi.

YÖNETİM KURULLARI İLE BİRLİKTE…

14 Eylül Cumartesi günü saat 14.30’da İyi Parti İlçe Başkanlığında gerçekleşen ziyarette Demirtaş’a, CHP İlçe Başkanı İsmail Fota ve Yönetim Kurulu üyeleri de eşlik etti. İyi Parti ilçe Başkanı Balbaloğlu’nu ise Yönetim Kurulu üyeleri Münevver Büyükalgan, Naciye Bıçkıcı, Hüseyin Uğuş, İzzet İyiyol, Hasan Demircan, Ramazaan Korkmaz, Savaş Ülker ve Murat Ülker Tatlıbaş yalnız bırakmadı.

DEMİRTAŞ “İYİ PARTİ’YE AYRI BİR SEMPATİMİZ VAR”
 
Ziyaret Demirtaş’ın konuşması ile başladı. Kendisinin 2018 genel seçimlerinde CHP’den İYİ Parti’ye geçen 15 Milletvekillinden biri olduğunu hatırlatan Demirtaş,  “İyi Parti demokrasinin gelişmesine büyük katkı sunuyor. Bu vesile ile İyi Parti’ye karşı ayrıca bir sempatimiz var. Önümüzdeki süreçte de demokrasinin güçlenmesi ve parlamenter rejimin geri gelmesi anlamında Türkiye’de tam demokrasiye inana tüm partilere ihtiyaç var” dedi.

DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ BİRLİKTE DEVAM EDECEK”
İyi Parti Kdz. Ereğli yeni ilçe yönetiminin hayırlı olması dileklerini ileten Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti:
“İyi parti siyasette yerini aldıktan sonra Türkiye’de dengeler değişti. İlk bunun etkini referandumda ve geçen yerel seçimlerde gördük. 31 mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi ile ittifak ortaklığı Türk demokrasisine çok büyük güç kattı.  Ankara’da  İstanbul’ da İzimir’de, büyük şehirlerde ittifak ortaklığı adaylarımız kazandı. Ekrem İmamaoğlu’nun,  Mansur Yavaş’ın başarısı hepimizin başarısıdır. Saadet ittifakı da önemiydi ve böylece bunun yansımalarını tüm Türkiye’de görüyoruz. Bundan sonrada Türkiye’de tam demokrasiye inanan güçlerin ittifakı devam edecek. Yeniden; güçlendirilmiş parlamenter rejimi, tam demokrasiyi getirmek için hukuk devletini, temel hak ve hürriyetler tam anlamı ile sağlayıncaya kadar bu demokrasi mücadelemiz birlikte devam edecek. Bu anlamda Ereğli’de beraberce, bunun içerisinde Saadet partili arkadaşlarımız da var. Bu şekilde birlikteliklerimizi geliştirerek devam ettirmek istiyoruz.”

“AKŞENER DİRAYETLİ LİDER”
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e de atıfta bulunarak, yerel seçimlerdeki başarının Mimarları olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşner’in olduğunu vurgulayan Demirtaş, Akşenr’i işaret ederek “Kendisi çok dirayetli bir yönetim anlayışı gösteriyor. Sayın Genel başkanınız da tekrar tekrar tebrik ediyorum.” Diye konuştu.
 

“CHP’DE KONGRE SÜRECİ DEVAM EDİYOR”
Sözlerinin sonunda CHP’de kongre sürecinin devam ettiğini ve İsmail Fota Başkanlığından geçici yönetimin bu süreci yürüteceğini hatırlatan Demirtaş, “Kongre yönetime seçilecek yeni arkadaşlarımızla beraber bu çalışmaları yürüteceğiz. Yönetim kuruluna başarılar dileriz.” Dedi.

BALBALOĞLU “SİZİNLE GURUR DUYDUK, İTTİFAKIMIZ DEVAM ETMELİ”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Balbaloğlu’da Demrataş’ın CHP’den partilerine geçen 15 milletvekilinden biri olmasından ayrıca gurur duyduklarını söyledi ve teşekkür etti.
Balbaloğlu, “İttifakımızın başarısının yeniden bir umut olduğunu görmek çok daha güzel. Önümüzdeki seçimlerde bu umudu devam ettirileceğine ve gerçekten demokrasinin bizlerle beraber Türkiye’ye yeniden geleceğine inanıyoruz. İttifakımızın hem yerel de hem genelde çok önemli olduğunu ve Önümüzdeki seçimlerde daha da katlanarak başarılı olacağımıza inanıyorum.”diye konuştu.
Ziyaret ikramların sunulması ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2019, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER