“CİNSEL SUÇLARA AF ISRARI KABUL EDİLEMEZ!”

Kdz. Ereğli Kadın Platformu gönderdiği yazılı açıklamada, tartışılan infaz indirimi ile ilgili görüşlerini açıklarken “infaz indirimi bize ‘kadınlar çocuklar siz evde kalın, yanınıza tecavüz, istismar, cinayet faillerini gönderiyoruz’ diyor” dedi.

“CİNSEL SUÇLARA AF ISRARI KABUL EDİLEMEZ!”

Karadeniz Ereğli Kadın Platformu gündeme getirilen infaz indirimi ile yaptığı açıklamada “infaz indirimi bize  ‘kadınlar çocuklar siz evde kalın,  yanınıza tecavüz, istismar, cinayet faillerini gönderiyoruz’ diyor” ifadesine yer verdi.

Çıkarılmak istenen yasanın Covid-19'dan daha tehlikeli olduğu iddia edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Açıklama metni aynen şöyle: “AKP ve MHP 'nin uzun zamandır çıkarmaya çalıştığı af yasasını, Corona virüs salgınını bahane ederek infaz indirimi adı altında çıkarmaya çalışmasına tanık oluyoruz. Çıkarmak istedikleri bu yasa Covid-19'dan daha tehlikelidir. Cinayet failinin cezaevinden kaçarak Ceren Özdemir’i öldürdüğünü biliyoruz. Ceren gibi nice kadını kaybettik, kaybediyoruz. Cinsel suçlara indirim, tacizin, tecavüzün, cinsel istismarın, kadın cinayetlerinin;  meşrulaştırılması, faillerin korunması demektir. Gazetecilerin, avukatların, insan hakları savunucularının, muhaliflerin tutukluluğu devam ederken tecavüz failleri, çocuk istismarcıları ve uyuşturucu tacirleri cezaevinden çıkarılacak.

CİNSEL SUÇLARA AF ISRARI KABUL EDİLEMEZ!”

Kadınların ve çocukların maruz bırakıldığı taciz ve tecavüz suçları cezaevlerini rahatlatmak amacıyla indirime tabi tutulmamalıdır. Kadınların yıllardır sokakta, evde, iş yerinde kısacası hayatın her alanında uğradığı tacizi dile getirdiği, şiddete karşı mücadele ettiği, ölüme karşı yaşamı savunduğu bu ülkede, kadınlara ve çocuklara karşı işlenen bu suçların affedilmesi sokaklarda yeniden taciz, tecavüz ve şiddetin hortlamasına neden olacaktır. Yaşam alanlarının tümünün her geçen gün daha güvenilir olması gerekirken kadınlar ve çocukların varlığını hiçe sayan, suçluyu destekleyen bu çalışmadan İktidar bir an önce vazgeçmelidir. TBMM cinsel suçların da dahil edildiği af tartışmasını korana virüs salgınının tüm hayatı felç ettiği bu günlerde gündemine bile almamalıdır. “3. Yargı Paketi ile sunulan aslında infaz indirimi değil af paketidir. Cinsel suçun affı olmaz. Bu affın halkın panik ve korkusu pandemiye yönelmişken meclis gündemine taşınması yanlıştır. Biz kadınlar aceleye getirmeyle, oyalamayla, başka suçların arasına sindirmeyle geçirilmeye çalışılan bu yasaya hayır diyoruz. Cinsel suçun iyi hal indirimine de affedilmesine de itiraz ediyoruz. Halkın güvenliği devlet eliyle sağlanmak zorundadır. Biz kadınlar ve çocuklar birlikte özgürce yaşayabileceğiniz güvenilir kentler istiyoruz. Taciz ve tecavüzcülerin yeri cezaevidir, onların özgürlüğümüzü ve yaşamımızı tehdit ettiğini görmezden gelmiyoruz. Tacizci, tecavüzcü ve istismarcılardan arındırılmış kentler için Cinsel suçun affı olmaz diyoruz ve geri adım atmıyoruz. Tacize, şiddete, tecavüze hayır!”

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2020, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER