Çocuk Meclisi Seçimleri Başladı!

Çocuk Meclisi Seçimleri Başladı!

Çocuk Meclisi Seçimleri Başladı!

Karadeniz Ereğli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Kdz. Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan, Karadeniz Ereğli Belediyesi Çocuk ve Gençlik Meclisi seçimleri başladı. Çocuk Meclisi seçimlerinin ilki Nurdan ve Ahmet Oğuz Orta Okulu’nda gerçekleştirildi.

Belediye Başkan Vekili Esra Alpago, Başkan Yardımcıları Ayhan Atay ve Atilla Bulak, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Mehmet Aksoy, Okul Müdürü Fuat Yılmaz, okul öğretmen ve öğrencilerinin katılımı ile Okul Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Belediye Başkan Vekili Esra Alpago, meclise aday olan çocuklara başarılar dileyerek, “Çocuk gözüyle yaşadığınız şehrin eskilikleri görüp, olmasını istediğiniz şeyleri bizden isteyin. Çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz. Belediye Başkanımız Op. Dr. Sayın Hüseyin Uysal’ın ve bizlerin bütün amacı, sizlere yaşanabilir bir şehir bırakmak için çalışmaktır.”dedi.

Yarının büyükleri olan çocuklara verilen değeri, ilçeye yaptıkları Çocuk Dünyası, Spor Parkı ve okullara verilen sosyal destek ve çocuk parkları ve yeşil sosyal yaşam alanları ile perçinlediklerine dikkat çeken Alpago, çocukların da beklediği Havuz Projesi’nin 2018 yılı içinde yapılacağı müjdesini de verdi. 

Okul Müdürü Fuat Yılmaz’da konuşmasında çocuk meclisi seçimlerinin yapılmasında okullarının tercih edilmesinden dolayı gurur duyduklarını ifade ederek, “ Bizim geleceğimiz olan çocuklarımıza demokrasi kültürünü benimsetmek istiyoruz. Kendi geleceğinizi başkalarının belirlemesine değil bizzat kendinizin belirlemesini istiyoruz” dedi.

Esra Alapago’nun temsili oyuyla başlayan ve 16 adayın yarıştığı meclis seçimlerinde Nurdan ve Ahmet Oğuz Ortaokulu Çocuk Meclisi Başkanlığına Habip Alp Arslan ve Busenaz Erdoğan seçildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2017, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER