ÇOCUKLAR OYUNCAK EVİNDE HEM ÖĞRENİYORLAR,HEM EĞLENİYORLAR, HEM DE SOSYALLEŞİYORLAR

ÇOCUKLAR OYUNCAK EVİNDE HEM ÖĞRENİYORLAR,HEM EĞLENİYORLAR, HEM DE SOSYALLEŞİYORLAR

Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Evi, her hafta sonu başka bir atölye çalışmasıyla çocuklara kapılarını açıyor. Farklı yaş grubundan çocuklar ve gençler, Ağustos ayı atölyelerinde torna kullandılar, camı, tahtayı, bambuyu işlediler, şekil verdiler, boyadılar. Atölyeler arasında drama da vardı, dans da müzik de…

Oyuncak Evi’nin atölye çalışmaları büyük ilgi görüyor. Her yaş grubundan çocuklar ve gençler, Ağustos ayı atölyelerinde torna kullanarak ve kile elleriyle şekil vererek seramik yaptılar, cam boncuk ürettiler, tahtaya şekil verip boyayıp, oyuncağa, bambuyu sepete dönüştürdüler. Küçükler tahtadan oyuncak montajı yaptı. Küçük yaş grubunun bir başka atölye çalışmasında dans ve yaratıcı drama vardı. Eylül ayı atölye çalışmaları da bir taraftan devam ediyor. İlk atölye konusu ritimdi.

OYUNCAK EVİ VE BAHÇESİ ÇOCUK SESLERİYLE CIVIL CIVIL

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, çocuklardan ve velilerden çok olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, Oyuncak Evi’nin atölye çalışmalarının yeni konularla devam edeceğini vurguladı. Posbıyık şunları söyledi:

“Bu konuda pek çok sürprizimiz var. Çocuklarımızın kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Hem öğreniyor hem eğleniyor, hem de sosyal becerilerini geliştiriyorlar. Eğitim kurumlarıyla bu konuda işbirliği yapıyoruz. Her zaman ‘önce çocuklar’, diyoruz.”

Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Evi, her Cumartesi günü farklı konularda atölye çalışmalarını uzmanların, sanatçıların ve öğretmenlerin eşliğinde hayata geçiriyor. Atölye programları ve yaş grupları önceden açıklanarak velilerin başvuruları alınıyor. Talebin yüksek olması nedeniyle bazı atölye çalışmaları tekrarlanıyor. Okullar ve öğretmenlerle ayrıca ortak programlar hazırlanıyor. Pandemi nedeniyle katılım en fazla 10 kişiyle sınırlanıyor. Çocuklar bu programlardan ücretsiz olarak yararlanıyor.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER