ÇOK SAYIDA ÇALIŞMA VAR AMA…

ÇOK SAYIDA ÇALIŞMA VAR AMA…

ÇOK SAYIDA ÇALIŞMA VAR AMA…

Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı’nca, ilçenin ekoturizm potansiyelinin ortaya çıkarılması ve tanıtılması amacıyla çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında konunun paydaşlarına  yönelik toplantı gerçekleştirildi.

Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Kaymakam Nazım Madenoğlu,  TSO Başkan Yardımcısı Sertan Yalçın, Kandili Belediye Başkanı Mustafa Aydın, ERİDAK Arama Kurtarma Derneği Başkanı Muhammet Ali Ateş,  Kamu kurumlarının temsilcileri Ereğli Belediyesi yetkilileri, sektörde faaliyet gösteren özel kurumların temsilcileri ile konuya ilişkin çalışmaları bulunan basın mensupları katıldı.

Kaymakam Nazım Madenoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada ilçede çok sayıda ekoturizm değeri taşıyan mekan bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

“Ereğli ilçemiz ekoturizm yönünden bir hayli zengin ve potansiyele sahip bir ilçedir. Hem birkaç yere gitmekle, hem değerli arkadaşlarımızdan duymakla, bazı köşe yazılarından okumakla öğrendim.  Aşağıkayalıdere şelaleleri, Göleviç mağaraları, Kandili’dekiVaragel denilen sistem, Su kemerleri, Halil Paşa Konağı, Cehennemağzı mağaraları, ölüce deniz feneri gibi yerler var.  Kandilli’de tas gölü piknik alanı var.  Kayalıdere şelalelerini uzaktan gördüm. Geçmişte bu konuda az çok çalışma yapışmış. Devrek yolu yakınından geçecek vatandaşların ulaşması da kolay. Bölgeyi var olduğu şekliyle korumak, cazibe merkezi haline getirecek ilave tedbirler almak gerek. Benim görüşümce ilk etapta Salı deresi kanyonu ve Kayalıdere şelaleleri ilk üstünde durmamız gereken yerler. Buralara tanıma ve tanıtma amaçlı geziler düzenlememiz gerek” dedi.

ÇOK SAYIDA ÇALIŞMA VAR AMA…

Ekoturizm toplantısında görüş bildiren kurum temsilcilerinin anlattıkları, çok sayıda fakat birbirinden ayrı bölgelere yönelik çalışmanın yapıldığı ortaya çıktı. Toplantıda, daha önce yapılan çalışmaların bir araya toplanması ve konu üzerinde proje bazlı destek alınması için yapılması gerekenler konuşuldu. Ekoturizm konusunda sosyal medya desteğinin nasıl sağlanabileceği, köylerde ekoturizm esaslı ekonomik faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için yapılması gerekenler gibi konular ele alındı.

Toplantıya katılanlar, Ereğli’nin ekoturizm potansiyeli konusunda bölgede yaşayanların da çok az bilgisi olduğu konusunda birleşti. Toplantının daha sonra belirlenecek bir tarihte yeniden gerçekleştirilmesi, bu arada doğa gezisi organizasyonu yapılması konusunda da görüş birliğine varıldı.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2017, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER