Çorumluoğlu'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Kdz. Ereğli Kaymakamı Sayın İsmail Çorumluoğlu’nun “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” mesajı

Çorumluoğlu'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Milletimizin bağımsızlık konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde kazanılan Kurtuluş Savaşımız, millet, vatan ve istiklâl sevgisini, milli irade kavramına dönüştüren, onurlu bir mücadele olmuş, bu mücadele, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Türk Milletinin Kurtuluş Mücadelesini kazanmasının ardından, 29 Ekim 1923 Cumhuriyetle taçlanmıştır.

Türk Milleti olarak bu özel günün 96. yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşamaktayız.

Türkiye Cumhuriyeti, o günlerden bu yana vizyonunu geliştirerek çağdaş, modern ve hedeflerini gerçekleştirme yolunda yürümeye emin adımlarla devam etmektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde gerçekleşen Cumhuriyet Rejimi, getirdiği yenilikler ile bilime, akılcılığa, özgür düşünceye dayalı modern Türkiye’nin temelini oluşturmuş, Türk milletinin ufkunu genişletmiş, ülkemizde; sosyal, eğitim, ekonomik, kültürel alanlarda büyük ilerlemelerin yaşandığı aydınlık bir yol açılmasını sağlamıştır.

Millet olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin önünde uzanan bu aydınlık yolda, emin adımlarla yürürken, dayanışma içinde vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birlik ve beraberliğine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bir süreçten geçtiğimiz gerçeğini de unutmamamız gerekir.

Aziz şehitlerimizin kanlarıyla ve milletimizin büyük fedakârlıklarla kurduğu Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak hepimizin en önemli görev ve sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyor, başta milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnet ve şükranla selamlıyorum.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2019, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER