Çorumluoğlu, “Hizmet etmeyi amaç edindim…”

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla program düzenlendi.

Çorumluoğlu, “Hizmet etmeyi amaç edindim…”

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle program düzenlendi. Karadeniz  Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, programda yaptığı konuşmada birlik beraberlik vurgusu yaptı.

Karadeniz Ereğli İlçe Müftülüğü tarafından Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Müftüsü Rüstem Can, İlçe Müftüsü Recai Albayrak’ın yanı sıra Karadeniz Ereğli İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri,  imamlar ve müezzinler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapıldı. Ardından açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Recai Albayrak, Bu kutlu yolculuk inşallah nice yıllar sağlık ve afiyetle hizmetlerimizi hep arttırarak devam ettirdiğimiz dönemler olur. Şüphesiz ki; toplumumuzun içinde bulunduğu olumsuzluklar bizim gayretimizi, fedakarlık seviyemizi mutlaka yükselteceğini söyledi. Müftü Albayrak konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi;

“SEÇİLMİŞLİĞİMİZİN FARKINDA OLMALIYIZ…”

Bu kutlu yolculuk inşallah nice yıllar sağlık ve afiyetle hizmetlerimizi hep arttırarak devam ettirdiğimiz dönemler olur. Şüphesiz ki; toplumumuzun içinde bulunduğu olumsuzluklar bizim gayretimizi, fedakarlık seviyemizi mutlaka yükseltecektir. Biz şunun farkındayız; seçilmişliğimizin farkındayız. Mevla’mızın bize tanıdığı, bizi içine dahil ettiği imtiyazlı sınıf içinde var olmanın farkındayız. Farkındayız ama daha önemlisi farkında olmamız gereken bu güzellikleri sergilerken omuzlarımızdaki mesuliyetin ağırlığını iliklerimize kadar hissetmemiz gerektiğinin farkındayız. Çok güzel faaliyetler, çalışmalar yapıyoruz. Camilerimizde, mescitlerimizde insanların buluşma yeri olan bu kutsal mekanlarda sosyal hayatın bütününe yönelik çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu Camiler Haftası’nın bir özelliği de bu hafta münasebetiyle hizmetlerimizin değerlendirilmesi, hizmetlerimizin daha etkin ve aktif olarak yürütülmesi noktasında yeniliklerin paylaşımıdır.

 “HÂLA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR…”

Din görevlileri olarak yaptıkları bütün hizmetlerde kaynaklarının Kuran ve sünnet olması gerektiğini vurgulayan  Albayrak, “Kuran ve sünnetin dışına çıkmadan, devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü hiç göz ardı etmeden bu hizmeti devam ettirmemiz gerekiyor. Biz tabi ki bu hizmeti yaparken şunu biliyoruz ki; Camiler insanları kaynaştırıyor, birleştiriyor ve biz bu Camilerde görev yapıyoruz. İnsanları birliğini ve beraberliğini tesis etme noktasında gerek vaazlarımızda gerek sohbetlerimizde daha önemlisi yaşantımızla bu manada insanları birliğe ve dirliği çağırıyoruz, buna devam edeceğiz. Biz biliyoruz ki; toplumların farklı kesimlerinin, farklı düşüncelerinin gerçek birleştiricisi, buna vesile olanları bizleriz. Sosyal hayatımız içinde inançlarıyla, gelenekleriyle, farklı kültürüyle, farklı etnik kimlikleriyle yaşayan insanlarımız var. Bu insanlara hiçbir ayrım gözetmeden insanlığın, Kur’an’ın ve Allah’ın evrensel mesajlarını, bu evrensel mesajları hayatında bütünüyle yaşayan ve model olan peygamberimiz Hz. Muhammed’in sünneti çerçevesinde yapmak durumundayız. Bizler doğumdan ölüme kadar insanlarla iç içeyiz, onlara dokunuyoruz, dokunmak zorundayız. Bunu yaparken tabi ki fedakarlıklarımız, özverilerimiz üst düzeyde olmalıdır. Peki biz bunları yapıyoruz da bu manada toplumda bir takım sıkıntılar varsa, bu sıkıntılar izale edilememişse burada bizim tekrar kendimizi test edip, kontrol edip öz eleştiri yapmamız gerekmez mi? Bugün toplumda kadına şiddet artarak devam eden ve kanayan yara olarak önümüzde duruyorsa, bugün boşanmalar hat safhaya ulaşmışsa artık rutinleşmişse, bugün uyuşturucu ticaretleri 10 yaşlarına kadar düşmüşse çoluk çocuğumuzu, gençliğimizi zehirliyorsa ve bugün zaruret içerisinde yaşayan ve isteyemeyen insanlar varsa ve biz onları göremiyorsak hala yapacak çok işimiz var, hâla dokunacak çok kimsemiz var dahası çok kimsesizimiz var. Bu haftalar bu noktada bizim gayretlerimizi en üst düzeye çıkarabileceğimiz zaman dilimleri olacaktır.”

“HİZMET ETMEYİ AMAÇ EDİNDİM…”

Karadeniz  Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da yaptığı selamlama konuşmasında; din görevlilerinden bulundukları yerlerdeki halka iç içe ve her daim diyalog halinde olmalarını gerektiğini vurguladı.

Karadeniz Ereğli Kaymakamı Çorumluoğlu konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi;

Farklı bakış açılarına zaman zaman gerek vardır. Babamın bakkal dükkânı vardı. 40 yıllık süre zarfında sabah namazında açar akşam namazında kapatırdı. Camiye gelen hocalarımız babamın yanına gelerek çay kahve içerlerdi.  Çocukluğumda itibaren ben hayırsever işlerin içinde oldum. Kaymakamlık müessesinde görev aldım. Ben İstanbul İktisat Fakültesini bitirdim. Ya özel sektörü ya da devlet sektörünün içinde kalmam gerekiyordu. Kaymakam ve devlet memurlarının geliri bellidir. Paradan çok hizmet etmeyi amaç edindim. Bugün okulu yeni bitirmiş olsam yıne devlet sektörünü seçerdim.   Hayırseverleri kıskandığım tek nokta kırılma noktasıdır. Her işi devletten bekleyenler var, kendiişlerini kendi halkıyla çözümleye çalışanlarımızda var. Vatandaşa ne kadar gidersek o kadar destek görürüz.

Bizim anlayışımız; Bir iş ya yapılır ya da yapılmaz. Biz en iyisini yapmak zorundayız. Gittiğim her ülkede algıda seçicilik yoluyla farklı çalışmalar yaptım. Bizim İslam dinini ayakta tutmaya ihtiyacımız var. Bizi yıpratmaya çalışan o kadar çok toplum var ki. Cami önlerinde Manisa’da lokma dağıtılır. Öğle yemeklerinde hayırseverlerin desteğiyle lokma dağıtılır. Ramazan bayramlarında iftarlar verilir.

“BİRLİK, BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR…”

30 yıldır birlik beraberliği muhtaç olmadığımız gün olmadı. Bizim birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Biz 15 Temmuz gecesi selalarla bir araya gelmedik mi? Biz görevimizi iyi yapacağız. Birlik beraberlik içinde hep birlikte güzel çalışmalara imza atacağız.

“15 TEMMUZ BİR GÜNDE OLMADI…” 

15 Temmuz bir günde olmadı. 15 Temmuz yılların birikimiydi. O gece saat 23.00 gibi Valiliğe oradan Kaymakamlığa gittik 15 temmuzda din görevlilerinden de ihraç olan arkadaşımız var. İzmir Manisa’da da bu yönde ihraç olan arkadaşlarımız oldu. 70’li 80li yıllardan sonra cereyan etti bu olaylar. Devlet Memuru olarak bizin hiç mi suçumuz yok. Burada Bir boşluk  bırakıldı ki  o boşluklar dolduruldu ve sonuç 15 Temmuz oldu. Din hizmetini camiler ve din görevlileri dışına ihale etmememiz gerekiyor. Siz camiye İslamiyet’e sahip çıkarsanız bunların da önüne geçmiş olursunuz. Akşam sohbetleri vs yapıldı ve sonuç 15 Temmuz’u getirdi. Bunların hepsi sistematik çalışmanın eseridir. 15 Temmuz keşke olmasaydı, her şeyde bir hayır vardır. Bu 15 Temmuzlardan ders almalıyız. Görevimizi layıkıyla yapacağız. Toplum olarak dejenerasyona girdik. Bu yıl ülkemizde Türkiye ön saflarda yer aldığını görüyoruz. Uyuşturucu başta olmak üzere pek çok öğrenci ve gencin aile yapısı bozuk, düzensiz aile yapısı var. Ver cep telefonu tableti çocukla ilgilenme... Çocuk nerelere giriyor bakıyor muyuz yok…  Bir tane düzgün dizi var mı? Hepsi kolay yoldan para kazanmaya çalışan kişiler hepsi zenginler. Bir yandan fetö bir yandan terör geliyor öbür taraftan toplumsal bozulmamıza neden olan toplumsal dejenerasyon geliyor. Reklamlara bakıyorsun. Bunu gören çocuğa karışabiliyor musunuz?

Özellikle din görevlilerinin zamana riayet etmediklerine yönelik şikayetler alıyorduk. Buraya daha yeni geldim. Saatinizden önce camiye gidin, cemaati karşılayın,, ibadetinizi yaptırın. Paranızı hak edin, hak etmek için gerekeni yapın. Görevimizi her zaman iyi yapacağız. Din görevlileri olarak

Muhtarlık seçimlerinde olsun, Belediye Başkanlığında, Milletvekilliğinde olsun  vs objektifliğinizi koruyun. Bizim milletimizde başkasının işini değerlendirmek kolaydır. Kamu görevlileri başkasının işinde olsam cümleleri ön saftadır. Din görevlilerinin yanına gidersiniz ben müftü olsam diye başlarsınız. Hiçbir şey de yapamazsın. Her iş ayrıntısını gerektirir. Önce kendi işinizi yapın,  daha sonra başkası ile ilgili yorum yapın. Herkes kendi alanını en iyi şekilde yapsın. Kendinizi sürekli yenileyin, hazırlayın. Bunları yaparsanız başarılı olursunuz. Göreve yeni başladım beklediğimin çok üstünde bir Karadeniz Ereğli ile karşılaştım. Karadeniz Ereğli İlçe Müftümüz nezdinde kapımız sizlere açık. Her konuda sizlere yardımcı olmak için görevimin başındayım. Emek-li olan din görevlisi arkadaşlarımızda bizleri bırakmasınlar sık sık ziyarete gelsinler. Bizimle olan irtibatlarını koparmasınlar. “ dedi

Programın sonunda Müftü Albayrak, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ile İl Müftüsü Rüstem Can’a çiçek takdim etti. Öte yandan; Kaymakam Çorumluoğlu da; yaptıkları hayır işlerinden dolayı hayırseverler ve emekli din görevlilerine plaket verdi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER