Çorumluoğlu, Öğretmenler Gününü kutladı

Çorumluoğlu, Öğretmenler Gününü kutladı

Çorumluoğlu, Öğretmenler Gününü kutladı

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu: “Öğretmenlerimiz; tarih boyunca bu özveri ve fedakârlıkla; bilginin, çağdaşlığın, sevginin, gelişme ve ilerlemesine öncülük etmiş, toplumun bütün kesimlerine yol göstermiş, Türk milletinin elde ettiği büyük başarılarda, büyük emeği geçmiş kahramanlarımız arasındadır” dedi.

Karadeniz Ereğli Kaymakamı Sayın İsmail Çorumluoğlu, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Öğretmenliğin dünyanın en köklü ve kutsal mesleklerinden birisi olduğunun altını çizen Çorumluoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 1928 yılında 'Başöğretmen' unvanı verilmesi vesilesiyle Öğretmenler Günü’nü, ülkemizde 24 Kasım 1981 yılından bu yana kutlanmaktadır.

Dünyanın en kutsal ve en köklü mesleklerinden biri kuşkusuz öğretmenliktir. Geçmişten günümüze değin öğretmenlik mesleği, bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılmasında özveri ve fedakârlık gerektirmiştir.

Öğretmenlerimiz; tarih boyunca bu özveri ve fedakârlıkla; bilginin, çağdaşlığın, sevginin, gelişme ve ilerlemesine öncülük etmiş, toplumun bütün kesimlerine yol göstermiş, Türk Milletinin elde ettiği büyük başarılarda, büyük emeği geçmiş kahramanlarımız arasındadır.

Değerli Öğretmenler;

İstikbale güvenle bakan ve bu yolda fedakârca çalışan sizler, ülkemiz için daima umut kaynağısınız.

Bu nedenledir ki, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, ideallerini asla kaybetmeyen sizler, geleceğimizin mimarlarısınız.

Yurdumuzun bütün çiçekleri sizlerin eseri olmakla birlikte, aklı hür, vicdanı hür, çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişmesinde; bilimin, sanatın, kültürün, sporun, dünyadaki her türlü gelişimine açık, hür düşünebilen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, güven sahibi, karakterli, ahlaklı, bilgili, ülkesine ve milletine bağlı, problem çözme yeteneği gelişmiş, çok okuyan ve sorgulayan, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından takip eden aynı zamanda bilim ve teknolojide üretebilen bireylerin yetişmeleri sizler sayesinde gerçekleşmektedir. Siz değerli öğretmenlerimizle, daha güçlü Türkiye için, güçlü nesiller yetiştirerek, varlığımızı ilelebet sürdüreceğiz.

En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip, ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin bu vesileyle “Öğretmenler Günü”nü kutluyor, sağlık, huzur, mutluluk, başarı dolu bir ömür diliyorum.

PROGRAM BELLİ OLDU

Öte yandan 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile yapılacak kutlama programı belli oldu.

Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek program şöyle:

Kutlamalar kapsamında 24 Kasım Pazar günü saat 12.30’da Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında çelenk sunumu gerçekleştirilecek.

24 Kasım Öğretmenler günü kutlamalarına 25 Kasım Pazartesi günü Uzun Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından organize edilen ve saat 11.00’de Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezin’deki 2. gün programıyla devam edilecek.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak program, protokol konuşmalarıyla devam edecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un mesajının okunmasının ardından, adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni yapılacak. Emekli öğretmenlere plaket verilmesi ve emekli öğretmenler adına yapılacak konuşmayı takiben program şiir okunması, slayt gösterimi ve oratoryo ve öğretmenler korosu etkinlikleri ve ödül töreniyle sona erecek.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2019, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER