CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANACAK

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94. yıl dönümü ve Cumhuriyet Bayramı Karadeniz Ereğli'de bir dizi etkinlik ve programlarla kutlanacak. 28 Ekim Cumartesi Günü Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayacak kutlama etkinlikleri, 29 Ekim Pazar günü Kaymakamlık'ta tebriklerin kabulü ile devam edecek. Devrim Bulvarı'ndaki resmi kutlama programı ardından akşam saatlerinde gerçekleşecek fener alayı ile kutlamalar sona erecek. Kutlamalar kapsamında ayrıca bir dizi eğitim, sanat ve spor etkinliği de gerçekleştirilecek.

CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANACAK

Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı öncülüğünde, Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından icra edilecek, okullar, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum kuruluşlarının katılacağı etkinlik ve programların akışı ise şu şekilde olacak:

ÇELENK SUNUMU

29 Ekim Kutlamaları Ereğli Atatürk Anıtı önünde başlayacak. 28 Ekim Cumartesi günü okullardan temsilen katılacak öğrenciler ile törende hazır bulunacak sivil askeri personel, daire ve okul müdürleri alanda yerlerini aldıktan sonra saat 13.00de Atatürk Anıtına çelenk sunulacak. Çelenk sunumu ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla tören sona erecek.

TEBRİKAT

Kutlamaların 2. günü, 29 Ekim Pazar, Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile başlayacak.

Karadeniz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu saat 09.00-0.30 arasında makamında Türkiye Cumhuriyeti adına tebrikleri kabul edecek.

TÖREN VE GEÇİT RESMİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının merkezini oluşturan resmi tören ise her yıl olduğu gibi Devrim Bulvarında gerçekleşecek. 29 Ekim Pazar günü törene katılacak öğrenci gruplarının saat 9.30da tören alanında yerlerini almasının ardından, törene bandosuyla eşlik edecek Hatice Erdem Denizcilik Lisesi Boru ve Trampet Takımı saat 9.40ta alandaki yerini alacak.

Askeri ve sivil erkanın protokol tribününde yerlerini almasının ardından saat 10.05te Kaymakam, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı öğrencilerin ve halkın bayramını kutlayacak.

İstiklal Marşının okunması ardından Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yapacak.

Okul öğrencileri tarafından şiir ve kompozisyonların okunması, Zonguldak Yöresi Kız halk Oyunları gösterisi,Utku Koleji ve Anadolu Lisesi bandosu tarafından Cumhuriyet Marşının icra edilmesi ile sürecek tören, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesinin ardından okulların ve törene katılan kuruluşların resmi geçişiyle sona erecek.

HAVA YAĞIŞLI OLURSA

29 Ekim Pazar günü havanın yağışlı olması halinde kutlamalar aynı gün saat 10.00daErdemir Kültür Merkezinde yapılacaktır.

FENER ALAYI

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenecek fener alayı ise 29 Ekim Pazar günü saat 18.30da Bağlık Karakolu önünden başlayıp saat 19.15te Atatürk Anıtı önünde tamamlanacaktır.

DİĞER ETKİNLİKLER

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 94. kuruluş yıldönümü vesilesiyle Ereğlide resmi kutlama ve törenlerin yanı sıra bir dizi eğitsel, sportif ve sanatsal etkinlikte gerçekleştirilecek.

Bu etkinlikler kapsamında:

27 Ekim Cuma günü düzenlenensek Cumhuriyet Koşusu, 9.00-15.00 satleri arasında Ofis Yolunda gerçekleştirilecektir.

29 Ekim Pazar günü saat 12.15te ise Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral Sergi Salonunda, Ekim Geçidi konulu materyal sergisi açılacaktır.

Bülent Ecevit Üniversitesi Karadeniz Ereğli Eğitim Fakültesi tarafından hazırlanan Cumhuriyet Dönemi Eğitim Politikaları konul panel Yardımcı Doçent Doktor Oğuzhan Karadenizin katılımıyla 27 Ekim Cuma günü saat 14.30da Fakülte konferans Salonunda yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2017, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER