Cumhuriyet coşkusu!..

ATATÜRK ANITINDA TÖREN DÜZENLENDİ

Cumhuriyet coşkusu!..

Karadeniz Ereğli’de Cumhuriyetin Kuruluşunun 95. Yılı ve Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Özden Yazıcıoğlu ve Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal anıta çelenk sundu.

Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkan Vekili Sevdekar Aras, yerel seçimlerde aday adayı olan siyasetçiler, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri ve sivil erkan katıldı.

ALTERNATİF ÇELENK…

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi Kdz Ereğli İlçe Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yönetimleri de çelenk sunma töreninin ardından anıta çelenk sundu.

CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Sevdekar Aras, Cumhuriyetin 95. Yıldönümünün cumhuriyet değerlerine daha çok sahip çıkmak gereken bir dönem olduğunu belirterek şunları söyledi:

“95 yıl önceki inanç ve bağlılıkla bayram coşkusunu yaşıyoruz. Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumuna ulus olma bilincini kavuşturması ve birer yurttaş düzeyine yükseltmesidir. Bugün bize hükmeden, bizi tutmak isteyen kuvvetlere bütün dünya önünde meydan okumamızın yıldönümüdür. Bu ülkenin kaderini 29 Ekim 1923’te yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına olan minnetimiz Türkiye Cumhuriyeti yaşadıkça ilelebet devam edecektir. Bu nedenle diyorum ki Yaşasın Cumhuriyet.”

Partililer ve sivil toplum temsilcileri daha sonra anıt önünde günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2018, 00:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER