Cumhuriyet'te Demokrasinin En Gelişmiş Şeklini Görüyoruz

Cumhuriyet'te Demokrasinin En Gelişmiş Şeklini Görüyoruz

Cumhuriyet'te Demokrasinin En Gelişmiş Şeklini Görüyoruz

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle  Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) önderliğinde “ Atatürk, Cumhuriyet ve Demokrasi “ konulu konferans gerçekleştirildi.

 Karadeniz Ereğli’de  29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. yıl kutlamaları çerçevesinde ADD, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD),  Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD), Ereğli Lisesi Mezunları Derneği, Eğitim İş ve Alevi Kültür Derneği tarafından Atatürk, Cumhuriyet ve Demokrasikonulu konferans tertip edildi.

 GÜNERİ: CUMHURİYETTE DEMOKRASİNİN EN GELİŞMİŞ ŞEKLİNİ GÖRÜYORUZ

 Mavi Organizasyonda düzenlenen konferansa Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Güner, konuşmacı olarak katıldı. Güner konuşmasında; Cumhuriyetin kavram olarak tanımını yaptıktan sonra, Cumhuriyet, bir yönetim şekli olarak halkın üzerinde hiç bir otorite veya yetkili makamı tanımamakla birlikte, devlet gücünü doğrudan doğruya halkı oluşturan bireylerin eline alması anlamına da gelir. Yani Cumhuriyet halkın yönetimidir. Ülkeyi yönetenleri halkın seçtiği bir model. Tabi bu seçim sistemi Cumhuriyet sistemlerinde genellikle belli bir süreye bağlanmıştır. Türkiyede dolayısıyla her 5 yılda bir biz seçimler yaparak ülkeyi yönetecek insanları yönetime getiriyoruz. Cumhuriyette demokrasinin en gelişmiş şeklini görüyoruz. Atatürk; demokrasi prensibinin en asli ve en mantıki tatbikini temin eden hükümet şeklinin Cumhuriyet olduğunu ifade ediyor.ifadelerine yer verdi.

 Konferansı siyasiler, STK temsilcilerinin, öğrencilerin ve vatandaşlar katıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2017, 18:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER