Değişim Rüzgarları Avrupa'da esti

TED Kdz.Ereğli Koleji Temel Eğitim öğrencileri Erasmus kapsamında “Winds of Change (Değişim Rüzgarları)” projesi ile Portekiz'e gittiler.

Değişim Rüzgarları Avrupa'da esti

TED Kdz.Ereğli Koleji öğrencileri ve öğretmenleri “Radyo Bridge” projesi ile Almanya’ya, ardından “Winds of Change(Değişim Rüzgarları)” projesi ile İtalya’ya, son olarak da Atlas Okyanusu’ndaki Portekiz’e bağlı bir ada olan Madeira’ya gittiler.

TED Koleji Temel Eğitim Müdürü Devrim Köktuğ, “Bütün çabalarımız dünyayı görmek değil dünyayı tanımaktır.” diyerek açıklamada bulundu.

Köktuğ,  “Uzun soluklu çalışmalar sürdürdük. Tek bir amacımız vardı: Öğrencilerimizin dünyayı tanıması ve anlaması. Bunu birçok alanda sürdürüyoruz. Önce bir kültür projesi olan “Radyo Bridge” projesini Alman ortağımız ile yaşama geçirdik. Bu projede Alman ve Türk olarak toplam 44 öğrenci ve 6 öğretmen bir araya gelerek çalışmalarda bulunduk. Ardından bir çevre projesi olan “Değişim Rüzgârları”nı Avrupa ülkelerinden katılan 7 okul ile birlikte yaşama geçirdik. Bu proje kapsamında önce İtalya’ya gittik. Şimdi ise Madeira Adası’ndan döndük. Bir sonraki durağımız ise Avusturya olacak. Karşılıklı seyahatler ile projemizi gerçekleştiriyoruz.

Biz Portekiz’deyken İspanya/Kanarya Adaları’ndan ortağımız olan okul Almanya’da, İtalya’dan katılan okul ise Yunanistan’a gitti. Böylece 7 ülke okulu, 7 ayrı ülkeye giderek bütün öğrencileri bir araya getirmiş oldu.”

ONLARCA ÖĞRENCİMİZ VE ÖĞRETMENİMİZİ BU PLANA DAHİL EDECEĞİZ

“Bizim seyahatimizin ağırlık noktası “çevre ve alternatif enerji kaynakları kullanımı yanı sıra farklı ülkelerde farklı İngilizce öğrenme metotlarını yerinde görmek” olduğu için gezi programımızı uygulamanın yanında bir dizi konferans, sohbetler gerçekleştirildi.  Yine bu amaçla geleneksel dans gösterilerini karşılıklı olarak birbirimize göstermek ve öğretmek, ortak duvar resim çalışması yapmak gibi uygulamaları yoğun bir tempoda gerçekleştirdik. Portekizli ailelerin konukseverliği bizim geleneksel misafir severliğimizi aratmayacak kadar özenliydi.”

DÜNYAYI GÖRÜYOR, TANIYOR VE DAHA İYİ ANLIYORUZ

“Okulumuzun yüklendiği bu misyonda elde ettiklerimizi yine öğrencilerimiz aracılığı ile kentimize, Ereğli’mize taşımaktan gururluyuz.” İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2017, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER