Demirtaş: 'Anneler, yaşam kaynağımız!'

Demirtaş: 'Anneler, yaşam kaynağımız!'

Demirtaş: 'Anneler, yaşam kaynağımız!'

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Anneler Günü nedeniyle bir  mesajı yayınladı. CHP’li vekil mesajında şunları ifade etti:
“Anneler sabır, sevgi ve fedakarlığın simgesidir. Çocuklarının hayatına karşılıksız sevgileri ve sınırsız özverileri ile dokunurlar. Onları dürüst, ahlaklı ve onurlu bireyler olarak yetiştirmek için çabalarlar. Toplumun temeli olan aileyi bir arada tutan  annelerdir. Yoku var etmek için çabalayan, her koşul ve ortamda çocukları ve aileleri için mücadele eden anneler, toplumun yapı taşı, yaşamın kaynağıdır.
Anneler, her yaşta insan için sadece varlıkları ile değil verdikleri öğütlerle de güç kaynağıdır. Çocuklarının hayatındaki etki ve önemleri ile sadece onların değil, verdikleri erdemli ve aydınlık bakış açısı ile tıpkı Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım gibi bir toplumun da kaderini değiştirebilecek evlatları yetiştirenler de yine annelerdir. İşte bu nedenle bir toplumu geliştirip, yüzünü aydınlığa döndürecek olan da annelerdir. 
Toplumumuzda da annelik en yüce ve en güzel makamlarla tanımlanır. Ancak ülkemizde en büyük acıları yaşayan da yine annelerdir. Evladının karnının doyuramadığı için intihar eden annelerimizi, evlatlarını umut ve inançla bekleyen Cumartesi Annelerini, bu vatan toprağı için evlatlarını şehit veren annelerimizi aklımızdan hiç çıkarmamalıyız. Bir daha hiçbir annenin evlat acısı yaşamaması için toplumsal olarak sorumluluk duymalı ve bu sorumluluk çerçevesinde hareket etmeliyiz.  Barış ve huzurun hakim olduğu, gelişmiş bir ülkede, adaletli ve dengeli bir ekonomik düzen içinde tüm annelerin mutlu olduğu bir Türkiye dileğiyle, bütün annelerin Anneler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum."

Gündem

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2019, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER