Demirtaş, emeklilere vaatlerini sıraladı

Demirtaş, emeklilere vaatlerini sıraladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak milletvekili ve 1. sıra milletvekili adayı Ünal Demirtaş, 24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekilliği seçimlerine yönelik çalışmalarını Kdz. Ereğli'de sürdürüyor.
Demirtaş, çalışmaları kapsamında partisinin Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Türkiye Emekliler Derneği Kdz. Ereğli Şubesini ziyaret etti. Demirtaş ve beraberindeki heyeti Emekliler Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Ali Ayhan, 2. Başkan Saip Erarslan ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. 
Ziyarette milletvekili Ünal Demirtaş ve beraberindeki partililere "hoş geldiniz" diyerek konuşmasına başlayan Emekliler Derneği Şube Başkanı Ali Ayhan, başta TOKİ olmak üzere emeklilerin yaşadıkları sıkıntılarla ilgili bilgi verdi. 
Ereğli'de emeklilere yönelik 334 konutluk TOKİ projesinin neden başlamadığını anlamakta güçlük çektiklerini ifade eden Ayhan, "Yer belli, kuralar çekildi, ancak projenin neden başlamadığını bir türlü anlayamıyoruz. Çevre ilçe ve illerimizde emeklilere yönelik 2. etap toplu konutlar teslim edilirken, Ereğli'de bu konuda maalesef yol alamadık. Derneğimiz bu konuda talep toplayıcı olarak aracı görevi üstlenmesine rağmen üyelerimiz ile karşı karşıya gelmektedir. Üyelerimiz, 'Siz bizden aidat almak için mi TOKİ kaydı aldınız?' şeklinde sitemlerini sürekli dile getirmektedirler. Bu sorunun en kısa sürede çözülmesini talep ediyoruz" diyerek milletvekili Demirtaş'a emeklilerin sorunlarını içeren bir dosya takdim etti.
Ziyarette konuşan CHP Zonguldak milletvekili ve 1. sıra milletvekili adayı Ünal Demirtaş, emeklilerin halinden anlayan tek partinin CHP olduğunu öne sürdü.
CHP'nin seçim beyannamesinde yer alan emeklilere yönelik çalışmalarla ilgili bilgi veren Demirtaş şunları kaydetti:
"Biliyorsunuz geçen seçimdeki beyannamemizde yer alan emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde birer maaş ikramiye sözümüz bugün AKP iktidarı tarafından 1000 TL ile sınırlandırılarak emeklilerimize verilecektir. Biz o zaman birer maaş ikramiye sözü verdiğimizde bize kaynak sormuşlardı, bizde 'herkese var, emekliye nedeni yok?' şeklinde cevabınızı vermiştik. Bu seçimde de aynı sözümüzü tekrarlıyoruz. Emeklilerimize 1000 TL değil aldıkları maaş kadar ikramiye vereceğiz. Bunun yanında daha önce meclise soru önergesi olarak verdiğimiz 'emeklilerden muayene ücreti ve reçete katılım payı alınmamasına yönelik' reddedilen önerilerimizin gereğini iktidar olduğumuzda yerine getireceğiz. Bizler çoğu emeklimizin banka kredileri nedeniyle borç batağında olduğunu biliyoruz. Bazı Bakanlar, maalesef emeklilerin ekonomik durumlarını çok iyiymiş gibi kamuoyuna lanse etmeye çalışıyorlar. Acaba kendileri 1000 TL ile 1500 TL ile geçinebilirler mi? Günümüzde 1000 TL'nin altında maaş alan emeklilerimiz var, CHP iktidarında en düşük emekli maaşı 1500 TL olacaktır. Dernek başkanımız Sayın Ali Ayhan'ın ifade ettiği TOKİ konusunu yakından takip edeceğiz. İlçe başkanımız Sayın Sertan Ocakcı'nın hem mimar olması hemde Belediye Meclis üyemiz olması bu konuda elimizi biraz daha güçlendiriyor. Konuyu takip edeceğiz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2018, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER