Demirtaş: Üretim olmadan kalkınma olmaz

Demirtaş: Üretim olmadan kalkınma olmaz

Demirtaş: Üretim olmadan kalkınma olmaz

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Kdz. Ereğli CHP İlçe Yöneticileri ile birlikte, Tüm İşçi Emeklileri Derneği,  Ziraat Odası ve Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaret etti. CHP'liler programın devamında da Kdz. Ereğli'de çarşı esnafını ziyaret ederek, sorunları dinledi.
Tüm İşçi Emeklileri Derneği Yönetimin başarı dileklerini ilettiği Ünal Demirtaş, emeklilerin sorunlarını bildiklerini, bunların da CHP İktidarında çözüleceğini vurguladı.
CHP'li Demirtaş, şöyle konuştu:
"3 yıl boyunca sizlerle istişare halinde olduk. Emeklilerin sorunlarını en iyi bilen Cumhuriyet Halk Partisidir. Zonguldak şu anda emekli kenti haline geldi. Zonguldak'ta 156 bin emekli yaşıyor. Emekli için yapılan küçük iyileştirmeler olumlu etkiler yaratıyor. Emeklilerimiz çok fedakârlıklar yapıyor. Emekliler maaşlarını evlatları ile torunları ile paylaşıyor. Emekli maaşlarındaki iyileştirme esnafımıza da olumlu yansıyor.
CHP olarak geçen seçim döneminde Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vaadi vardı. O dönemde bizim bu teklifimize kaynak yok diye karşı çıktılar. Bizler de herkese kaynak ayrılıyorken emekliye de kaynak ayrılması gerektiğini savunduk. Şimdi görüyoruz ki seçim dönemine girildiğinde paçaları tutuştu. Emekliye biner lira verilmesine karar verildi. Biz emekliye birer maaş ikramiye verilmesi gerektiğini söylüyoruz. 
İntibak yasası halâ çıkmadı. 2000 yılından önce emekli olanlarla daha sonra emekli olanlar arasında ciddi fark var. Bunun giderilmesi gerekiyor. Anayasa'nın eşitlik ilkesi gereği bu farkın olmaması gerekiyor. 
Bir diğer mesele emeklilerin maaşlarından yapılan sağlık kesintileridir. Emekliler için muayene ve ilaç katılım paylarını ve fark ücretlerini kaldıracağız. Emekli, yaş itibariyle sağlık sorunlarıyla boğuşan insanlar. Yeri geliyor 200-300 liralık kesintiler söz konusu oluyor. Düşük ücret alan emekli için bunlar çok yüksek miktarlar. Emeklilerin arasında da 1.5 milyon emekli asgari ücretin altında alan emeklimiz var. 700-800 lira aylık alan emeklimiz var. Bununla ilgili olarak da en düşük emekli maaşını 1500 TL yapacağız. Bu, bin lira emekli aylığı alan için %50 zam anlamına gelir. Ölüme terk ediyorsun. Açlığa terk ediyorsun. Emekli AKP'nin derdi değil. AKP'li Bakanlar emeklilerin durumu çok iyi diyor. Ancak emeklilerimizin %80'i borç batağında. Bankalardan kredi çekiyor. Borçlarını ödeyemiyor. Biz mecliste bu konunun araştırılması, durumlarının düzeltilmesi için kanun teklifi verdik. Ancak AKP bunu kabul etmedi. Bu iktidar 16 yıldır denendi. Sonuç emekli için hüsrandan başka bir şey olmadı. 12 milyon emeklimiz var. Artık emeklilerimizin kendini görmezden gelen bu iktidara karşı duruma el koyması gerekiyor. Biz iktidara geldiğimizde emeklimizi rahat ettireceğiz.
TARIMDA BÖLGESEL PLANLAMA!
Demirtaş ve beraberindekiler, Tüm İşçi Emeklileri Derneği’nin ardından Kdz. Ereğli Ziraat Odası’na geçtiler. Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat, CHP Milletvekili Ünal Demirtaş'a başarı dileklerini ilettikten sonra, tarım politikalarının temelden değişmesi gerektiğini, hayvan üretimindeki yanlış teşvik politikalarının köylerdeki hayvan üretimini bitirdiğini, bölgesel özelliklerin gözetilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ise partisinin tarım politikalarında öngörülen bölgesel planlama hakkında bilgi vererek, tarım ve hayvancılıkta yaşanan sorunlara değindi. 
Demirtaş, çiftçinin, işçinin, esnafın sorunlarının yıllardır çözülmediğini, bunun Kdz. Ereğli'ye, Alaplı'ya, Zonguldak'a verdiği zararın çok büyük olduğunu ifade etti. Gözle görünen kayıplardan birinin fındıkta yaşandığını belirten CHP'li Demirtaş; "Fındık fiyatlarındaki düşüş bunda önemli bir etken. Fındık maliyet 8.5 lira, neredeyse maliyetinde fındık alımı yapılıyor. Bu çok büyük bir sıkıntı yaratıyor. Bunun artması lazım. Uluslararası firmalar fındıkta tekel haline geldi.19 ülkede 32 fabrikası olan Ferrero'ya, büyük fındık alıcısı olan şirkete Türkiye'deki fındığı teslim ederseniz sonuç bu olur. Biz ülkemizi ve fındık üreticimizi fındıktaki bu tekelden kurtaracağız" dedi.
ÜRETİM OLMADAN KALKINMA OLMAZ!
Tarım politikalarında temelden bir değişiklik yapılacağını belirten Demirtaş, 40 bin Ziraat Mühendisi alınacağını ifade etti. Bölgesel planlamanın önemine de değinen CHP'li vekil, “Tarım ayağa kalkmadan Türkiye ayağa kalkamaz. Tarımla birlikte hayvancılığı da ayağa kaldıracağız. Tarımda bölgelerin özelliklerine göre planlama yaparak çiftçimizin zarar etmesinin önüne geçeceğiz" dedi. Üretim olmadan kalkınma olmayacağını vurgulayan Demirtaş, bir strateji oluşturulacağına da dikkat çekti.
ŞEHİT VE GAZİLER ARASINDA AYRIM OLMAMALI!
Programına Muharip Gaziler Derneğini ziyaretle devam eden CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş'a, Dernek Başkanı Temel Şahin şeref aylığı alanları hükümetin ikiye böldüğünü, sosyal güvencesi olanların cezalandırıldığını, maaşlar arasında bir eşitsizlik olduğunu ve bunun giderilmesini istediklerini iletti. CHP Demirtaş, şehit ve gaziler arasında hükümetin ayrım yaptığını, bunun kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Şehit ve Gazilerle ilgili olarak genel merkezde bir biriminin olduğunu hatırlatan CHP'li Demirtaş, "Şehit ve gaziler arasında ayrım olmamalı. Tüm şehit yakınlarına ve gazilere çok daha iyi olanakların sağlanması gerekir" dedi 
TÜRKİYE'YE BİR ERDEMİR DAHA GEREKİYOR!
Erdemir Vakfı ve Erdemir Emeklileri Sosyal Dayanışma Derneği'ni (EVEDER) de ziyaret eden CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, "Bölgesel ekonomik kalkınma ve istihdamın yanında ülke ekonomisi açısından sağlayacağı katkı düşünüldüğünde devletin buraya bir hatta iki Erdemir daha kurması gerekiyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2018, 17:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER