Deniz şehitleri anıldı

- Sarıkamış Harekatı'na destek malzemeleri taşıyan gemilerin, 1914'te Zonguldak açıklarında Ruslar tarafından batırılması sonucu şehit olan asker ve mürettebat için anma töreni düzenlendi

Deniz şehitleri anıldı

ZONGULDAK - Zonguldakın Ereğli ilçesinde, Sarıkamış Harekatına destek malzemeleri taşıyan 3 geminin 7 Kasım 1914te Rus donanması tarafından batırılması sonucu şehit düşenler anıldı.

Anma programı, Rus gemilerince 7 Kasım 1914te batırılan Bezm-i Alem, Bahr-i Ahmer ve Mithat Paşa gemilerinin mürettebatı anısına Ereğli Belediyesince Devrim Bulvarına yaptırılan ve 221 şehidin isimlerinin yazılı olduğu Sarıkamış Deniz Şehitleri Anıtı önünde gerçekleştirildi.

 

Anıta konulan çelengin ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Bu sırada teknedeki bir balıkçının ayağa kalkarak saygı duruşunda bulunduğu görüldü.

Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Bingür Sönmez, burada yaptığı konuşmada, 3 geminin malzeme desteği sağlamak amacıyla İstanbuldan yola çıktığını ve Ereğli açıklarında karşılaştıkları, Zonguldakı bombalayan Rus donanması tarafından yarım saat içerisinde batırıldığını kaydetti.

Depolarda gizlenen askerlerin gemilerin batması sonucu boğulduğunu anlatan Sönmez, Sadece personelden 36sı kıyıya yüzerek kurtuldu. Bugüne kadar şehit olanlara ve yaşamını yitiren tüm gazilerimize Allahtan rahmet diliyorum. dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da Sarıkamış deniz şehitlerini saygı ve minnetle andıklarını belirterek, şehitliğin işlevini yitiren bölümlerinin yenilendiğini ifade etti.

Törene, Kaymakam Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti yöneticileri, gaziler ve vatandaşlar da katıldı.

Protokol üyeleri daha sonra, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığına ait TCG Ereğli Karakol Gemisi ile gemilerin battığı bölgeye açılarak denize çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulundu.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2017, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER