DEPREMZEDELERE YARDIM

DEPREMZEDELERE YARDIM

DEPREMZEDELERE YARDIM

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı’nın başlattığı yardım kampanyası kapsamında Kdz. Ereğli Belediyesi, depremzedelere gıda yardımında bulundu. Toplanan 2 tır dolusu yardım Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın da katıldığı törenle deprem bölgesine gönderildi.
Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem sonrası Kdz. Ereğli Kaymakamlığınca başlatılan yardım kampanyasına Kdz. Ereğli Belediyesi destek oldu.
Ereğli’deki kurum, kuruluşlar ile hayırseverlerin katkılarıyla toplanan 2 tır dolusu yardım, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, il, ilçe protokolünün de katıldığı törenle deprem bölgesine gönderildi. 
POSBIYIK: ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI
Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İdlib’ten gelen acı haberle ülke olarak yasa boğulduklarını belirterek, ‘şimdi bir ve beraber olma zamanı’ dedi.
Posbıyık şunları söyledi:
“Böyle acılı bir günde bedenimiz burada, aklımız Elazığ, Malatya’da ama ruhumuz, milli duygularımız İdlib’de. Ülke olarak büyük acılar içerisindeyiz ama dimdik ayaktayız. Dün akşamdan itibaren şehit haberlerini aldıkça herkes, milletimiz büyük bir can sıkıntısı içerisinde. Şu anda dimdik ayaktayız. Devlet yetkilileri, parti yetkilileri siyaseti bir tarafa bırakıp birlik beraberlik içerisinde ülkemizin bütünlüğü için el ele verip dimdik ayakta durmanın önderliğini yapmak zorunda. Aldığımız haberlere göre Çaycuma’dan bir şehidimiz var, Ereğli’den yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize sağlık, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türk Milleti sabırlıdır, inatçıdır, toprağına, cumhuriyetine, demokrasisine sahip çıkar. Yanlış yapanlar mutlaka bunun karşılığını alacaktır. Türk Milleti şu anda tek bir noktada birleşmiştir. Siyasetin, tenkitlerin hepsinin bir tarafta kalması lazım. Bu ülkenin vatandaşları olarak öyle olmuş, böyle olmuş laflarını bir kenara bırakıp tek noktada hepimizin birleşmesi lazım. 
-AKLIMIZ DEPREMZEDELERDE-
Ruhumuz İdlib’de, aklımız da deprem geçiren vatandaşlarımızda. Daha önce bir yardım kafilesi gitti. Deprem olduğu an Kdz. Ereğli Belediyesi, yardım ekiplerini deprem bölgesine hareket ettirdi. Gönderdiğimiz arkadaşlar deprem sonrası müdahale eden ekiplerden oldu. Ben Ereğli’den oraya giden arkadaşlarımızı cengaverce çalışmalarından dolayı bir kez daha kutlamak istiyorum. Bugün başta ERDEMİR olmak üzere, (Genel Müdürümüz de burada) sağolsunlar… Adım adım Ereğli-Erdemir bütünlüğüne, birlikteliğine doğru yavaş yavaş adımlar atmaya başladık. İşte bugün ERDEMİR, Ereğli Belediyesi ve diğer kuruluşlarla birlikte depremzedelerimize buradan yardım gönderiyoruz. Allah bir daha böyle felaketler göstermesin.”
Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ve Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da gelen şehit haberlerinden sonra başsağlığı dileklerini paylaştılar. Depremzedelere yardımda bulunan kurum, kuruluş ve hayırseverlere teşekkür ettiler.
Şehitler için edilen duanın ardından yardım tırları Elazığ’a hareket etti.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2020, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER