Dilenci operasyonu gerçekleşti

Kdz. Ereğli Belediyesi ile Emniyet Müdürlüğü tarafından Cuma namazı çıkışında dilenci operasyonu yapıldı.

Dilenci operasyonu gerçekleşti

Kdz. Ereğli Belediyesi ile Emniyet Müdürlüğü tarafından Cuma namazı çıkışında dilenci operasyonu yapıldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ereğli belediyesi Zabıta ekipleri tarafından Bozahane, Ali Mola, İskele, Orta cami ve Meydanbaşı camilerinde ortak dilenci operasyonu düzenlendi. Cami çıkışında dilenen dilenciler Zabıta ve Polis nezaretinde Belediye Zabıta Müdürlüğüne götürüldü. Bazı dilenciler ise zabıtadan kaçarak kurtulmayı başarırken, bazı dilenciler ise görüntü alan gazetecilere tepki gösterdi.

Yapılan uygulama ile ilgili olarak açıklamada bulunan Ereğli Belediyesi Zabıta müdürü Alptekin Dursun, belediyeye getirilen dilencilere kabahatler kanunundan ceza keserek gönderdiklerini söyledi. Dursun açıklamasında Biliyorsunuz ilçemiz genelinde yaptığımız genel asayiş yönünden İlçe Emniyet müdürlüğü ekipleri ile beraber haftanın ya da ayın belirli günlerinde dilenci operasyonları yapıyoruz. Bugün Cuma namazı çıkışında yapmış olduğumuz uygulamada bir kız bir erkek iki çocuk, ikisi yaşlı olmak üzere 4 tane bayan,  iki erkek olmak üzere bunları aldık. Gerekli işlemlerle üst aramalarını yapıyoruz. Emniyete de gerekli bilgileri de vererek uygulamamızı böyle bitirdik. Bu uygulama genelde her hafta sonu Cuma günleri namaz çıkışları ve akşamları olmak üzere bu şekilde devam edecek. Alınan dilencilerin üst aramalarını yapıyoruz. Topladıkları paraları bizim mali hizmetler kasasına yatırıyoruz. Kabahatler kanununda da para cezası kesiyoruz dedi.

Belediye Zabıta müdürlüğüne getirilen dilencilerin üzerinden yaklaşık 200 lira para çıktığı öğrenilirken, kabahatler kanunundan kesilen cezanın ve işlemlerin tamamlanmasının ardından dilenciler belediyeden ayrıldı.



haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2017, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER