E TWINNING PROJESİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

E TWINNING PROJESİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde hizmet veren Atatürk Ortaokulu, eTwinning projesinde çalışmalarını sürdürüyor. 

Atatürk Ortaokulu, öğrencileri Sosyal Bilgiler öğretmeni Sevgi Erdoğan rehberliğinde "Web 2.0 ile Sosyalleşiyorum" isimli  eTwinning projesinde çalışmalar devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, Atatürk Ortaokulu öğrencileri Sosyal Bilgiler öğretmeni Sevgi Erdoğan rehberliğinde "Web 2.0 ile Sosyalleşiyorum" isimli  eTwinning projesinde hedeflerine doğru ilerlemeye devam ediyor.

Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte web 2.0  araçları ortaya çıkmış ve bu araçların kullanımı toplumda hızla yayılmaya başlamıştır. Projemizde Web 2.0 araçlarını kullanan öğretmen ve öğrenciler daha eğlenceli bir eğitim ortamı oluşturacak  ve soyut kavramlar teknoloji kullanılararak somut görsellerle zenginleştirilecektir. Projemiz ile öğrenciler teknoloji çağı olan 21. yy eğitim sistemine uyum sağlayan, teknolojiyi eğitim ortamına entegre edebilen yaratıcı bireylere dönüştürülecektir

HEDEFLER...

Sosyal Bilgiler dersinin içeriğinde ye alan tarih konuları, medeniyetler devletlerin sosyo-kültürel yapısı gibi konularda öğrencilere anlatılan dönemin, sosyal siyasal ve fiziki olanakları zihninde daha fazla somutlaştırılacak , soyut olan kavramların öğrenilmesi kolaylaştırılacak. Sosyal bilgiler dersinin eğlenceli ve de zevkli konuların yer aldığı bir ders olduğu ortaya konulacak

BEKLENEN SONUÇLAR...

21.yy.  becerileri eğitimin içinde aktif hale getirilecek. Öğrenciler teknolojiden ve internetten doğru ve güvenilir şekilde faydalanacak. Sosyal bilgiler dersi somutlaştırılarak,oyunlaştırılarak ve görselleştiilrerek daha eğlenceli bir ders haline getirilecek ve etkili öğrenme ortamı oluşturulacak. Öğrenciler işbirliği içinde uyumlu ve ortak çalışmalar ortaya koyabilecek ve 21. yy. becerilerine uyum sağlayabilen bireyler olarak kendini geliştirebilecek.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2021, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER