EN GÜZEL OSMANLI ÇİLEĞİ İÇİN YARIŞTILAR

   EN GÜZEL OSMANLI ÇİLEĞİ İÇİN YARIŞTILAR

  EN GÜZEL OSMANLI ÇİLEĞİ İÇİN YARIŞTILAR

   Kdz. Ereğli Belediyesi ile Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Koruma Derneği işbirliği’nde düzenlenen en güzel Osmanlı Çileği ve en güzel Çilekli Pasta yarışmaları Ereğli halkının yoğun katılımı ile yapıldı. Hacivat- Karagöz oyunu, sihirbaz ve kukla gösterilerinin de yer aldığı  “Ramazan’ı Uğurlama Eğlencesi” de yarışmalara ayrı bir renk kattı.

Amfi Tiyatro’da gerçekleşen ve Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Başkan Yardımcıları ve meclis üyelerinin yanı sıra halkın yoğun katılı ile gerçekleşen etkinlikte konuşan Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Koruma Derneği Başkanı Şaban Çetinkaya, Osmanlı Çileği’nin Kdz. Ereğli’de yaşayanların ortak paydası olduğunu söyledi.

Düzenlenen etkinlik kapsamında 10 kişiden oluşan juri, En Güzel Osmanlı Çileği yarışmasına katılan 48 üreticinin çileği ve 18 ev hanımının yaptığı çilekli pastaları tat, koku, renk ve ambalaj olmak üzere 4 ayrı kategoride değerlendirdi.

Her iki yarışmada dereceye girenlere ödülleri, Kdz. Ereğli’nin Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında, 18 Haziran tarihinde düzenlenecek kutlama töreninde verilecek.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık etkinliğe katılan tüm üreticiler ve ev hanımlarını yarışma alanlarına giderek tek tek kutladı. Geceye Hacivat- Karagöz oyunu, kukla, sihirbaz ve animasyon gösterileri ayrı bir renk katarken çocuklara Osmanlı macunu, pamuk şeker ve patlamış mısır ikram edildi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2019, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER