Engeli olmak üretime engel değildir, yeter ki fırsat verilsin

Engeli olmak üretime engel değildir, yeter ki fırsat verilsin.

Engeli olmak üretime engel değildir, yeter ki fırsat verilsin

Kdz.Ereğli’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen tören çerçevesinde, Karadeniz Ereğli’de faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezlerinin çelengi Atatürk Anıtı’na sunuldu. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Karadeniz Ereğli 75. Yıl Rehabilitasyon Merkezi’nden Uzman Fizyoterapist Seda Ayaz Taş, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında toplumun önemli bir parçasını oluşturan engelli vatandaşların sorunlarına çözüm bulunması ve farkındalık yaratılması amacıyla ülkemizde ve dünyada 3 Aralık Günü’nün Dünya Engelliler Günü olarak kutlandığını belirten Taş, şöyle konuştu:
“Ülkemizde nüfusun yüzde 12’sini engeliler oluşturuyor. Bu da engelli aile bireyleri ile birlikte 6-8 milyon kişi demektir. Temsil ettiğimiz kesim Türkiye nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturmaktadır.Engelli olmak bir kusur değildir. Engeli olmak üretime engel değildir, yeter ki fırsat verilsin. 3 Aralık engeliler için eğitimleri, bakımları, sosyal hayata katılımları, tedavileri, yani yaşama haklarına dair farkındalık yaratma günüdür.”

Fizyoterapist Taş, Büyük Önder Atatürk’ün ‘Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur’ sözünden yola çıkarak, engelliye gönüllü olarak hizmet veren dernekleri ve rehabilitasyon merkezlerinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Törene Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bazı daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile ilçedeki rehabilitasyon merkezlerinin temsilcileri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2017, 08:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER