Engelleri aşmak için çalışıyorlar

Engelleri aşmak için çalışıyorlar

Engelleri aşmak için çalışıyorlar

Zonguldak Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Engellilerin Erişilebilirlik Komisyonu tarafından Ereğli ilçesinde denetim yapıldığı bildirildi.

Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı ve Engelliler Erişilebilirlik Komisyonu üyesi Ahmet Hasan Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıl önce kurulan komisyonun periyodik denetimler gerçekleştirdiğini söyledi.

İlçedeki Ereğli Adliyesi, hastaneler ve okullarda engel teşkil eden unsurların tespit edilerek çözümünün sağlandığını anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

Gittiğimiz kurumların erişebilirlik ile ilgili mevcut genelge doğrultusunda denetimlerini yapıyoruz. Rehberlik yaparak belirli süreler veriyoruz. Bu süreçte eksiklikler gideriliyor ve binalara ‘yeterlilik belgesi veriyoruz. Denetimler sırasında, bazı kurumlarda rampaların çok dik olduğunu, bazı hastanelerde, engellilere ayrılan otoparklarda tabelaların söküldüğünü gördük. Bu konularda da titizliğin sağlanması için çalıştık. Amacımız, engellinin her yere çok rahat erişebilirliğini sağlamaktır. Kamu birimlerinde bunun sağlanması için mesai harcıyoruz.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2018, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER