ENGELLİ VE ÇARESİZ VATANDAŞIN ÇIĞLIĞI!

ENGELLİ VE ÇARESİZ VATANDAŞIN ÇIĞLIĞI!

ENGELLİ VE ÇARESİZ VATANDAŞIN ÇIĞLIĞI!

Kdz. Ereğli’de yüzde 80 zihinsel engelli eşini ameliyat ettiremeyen vatandaş avaz avaz bağırıyor: “Eşim gözümün önünde can çekişiyor. Nolur yardım edin!”

Kdz. Ereğli’de eşine kanser teşhisi konulan ve acilen ameliyat olması gereken eşini tedavi ettirebilecek bir hastane bulamayan Zeki Aykanat isimli vatandaş, “Eşim aynı zamanda yüzde 80 zihinsel engelli. Doktorlar acilen ameliyat dedi ama bu ameliyatı da sadece Bülent Ecevit Üniversitesi Araştırma Hastanesi yapabiliyor. Fakat bu hastane de Koronavirüs nedeniyle ameliyatları durdurduğunu söyledi. Eşim gözümün önünde can çekişiyor, sürekli avaz avaz ağlıyor, her geçen gün eriyor. Nolursunuz derdime bir çare bulun” diyerek yetkililere seslendi.
Kadın Hastalıkları uzmanlarının 47 yaşındaki eşi Meryem Aykanat’ın çok acil ameliyat olması gerektiği yönünde karar verdiklerini, ancak bu ameliyatı Kdz. Ereğli’de yapabilecek bir doktor bulamadıklarını, Karaelmas Üniversitesi Araştırma Hastanesinin de şu an ameliyat yapmadığını belirten Zeki Aykanat, “Komşu illerimizi de araştırdık. Koronavirüs nedeniyle ameliyatlar durdurulmuş. Sakarya’da özel bir hastanede ameliyat olabileceğimizi söylediler, orası da 18 bin lira ücret istedi. Benim bu parayı karşılayabilecek gücüm kesinlikle yok. Zaten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının ve hayırseverlerin verdiği yardımlar ile geçiniyorum. Çalışma şansım hiç yok, çünkü eşimi 1 saat bile evde yalnız bırakma şansım bulunmuyor. Eşim yüzde 80 zihinsel engelli” dedi.
Eşinin şu anda resmen acı çektiğini ve rahatsızlığı nedeniyle sürekli olarak ağladığını vurgulayan Zeki Aykanat, “Eşim gözümün önünde ölüme gidiyor. Oysa, yapılması gereken ameliyat oldukça basit bir ameliyat. Çaresizim. Kahrımdan yemek bile yiyemiyorum. Yalvarıyorum. Eşimin ameliyatını sağlayabilecek bir hayırsever veya kurum varsa onların kulu kölesi olurum. Yeterki eşim kurtulsun. Ağrı sızı içerisinde ağlayan eşimi sürekli acile götürüp ağrı kesici ve serum veriyoruz. Bir süre sonra ağrıları yine başlıyor. Doktorlar Ereğli’de yapacak bir şey olmadığını söylüyorlar” şeklinde konuşarak yalvardı.
Ereğli Murteza Mahallesinde ikamet eden Zeki Aykanat, kendilerine sahip çıkacak bir hayırseverin olması halinde 0531. 6203038 nolu telefondan kendilerine ulaşabileceklerini ve arzu etmeleri halinde gelip bizzat eşinin çektiği çileyi görebileceklerini söyledi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2020, 23:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER