Engellilere Anlamlı Jest.

Engellilere Anlamlı Jest.

Engellilere Anlamlı Jest.

ZONGULDAK - Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği, hayırseverler tarafından alınan 10 adet akülü tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Kırmacı Mahallesindeki dernek hizmet binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hayırseverlere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Dernek Başkanı İsmail Şentürk ise, hayırseverlerin desteğiyle alınan 10 adet akülü tekerlekli sandalyenin ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

İlçe genelinde Kurban Bayramına kadar tekerlekli sandalye ihtiyacının tamamını karşılamak istediklerini anlatan Şentürk, Dernek olarak 150 engellimize akülü tekerlekli sandalye verdik. Bizim en büyük sorunumuz, bozulan sandalyelerin tamirini yaptıramamaktır. Ereğli Belediyesine çağrıda bulunuyor ve bizim için bir birim oluşturarak bunların tamirini yapmalarını istiyoruz. dedi.

Şentürk yaptığı konuşmada, Kaymakam Nazım Madenoğlu’nun himaye ve desteğiyle, hayırsever katkılarıyla sağlanan 10 adet akülü tekerlekli sandalyenin ihtiyaç sahiplerine teslim edilmesinin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Şentürk, gazetecilerin sorusu üzerine, son aldıkları taleplerle 20 civarında akülü tekerlekli sandalye ihtiyacının bulunduğunu belirterek hayırseverleri bu ihtiyacın kapatılmasına katkı vermeye davet etti:

MADENOĞLU: “İŞİN LOKOMOTİFİ DERNEK YÖNETİMİ…”

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, geçtiğimiz haftalarda paylaştıkları mutluluğu tekrar yaşamak üzere bir araya geldiklerini belirterek. “10 adet vatandaşımıza akülü tekerlekli sandalye si vermenin ve onların huzurlu, mutlu şekilde istedikleri yere gidebilmeleri yere gidebilme şansını yakalamalarını görmüş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Engellilerin önceden kullandıkları aküsüz tekerlekli sandalyeleriyle istedikleri yere gitmekte zorluk yaşadığını, mutlaka bir kişinin refakatçı olması, arkasından itmesi ve böylece gitmeleri gereken yere gitmelerinin gerektiğini belirten Madenoğlu şunları söyledi:

“Bugün Allah’a şükür, destekçi, hayırsever vatandaşların katkılarıyla 10 adet sandalyeyi daha derneğimiz temin edip, vermek üzere bizi bir araya getirdi. Geçen yıl 40 civarında akülü sandalyeye ihtiyacımız olduğunu belirtmişti. Biz ‘Bu sandalyeleri bir şekilde sağlarız’ demiştik. Biz aracı konumunda ilgilileri devreye sokma konusunda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ama esas bu işin lokomotifi ve ön ayak olanı dernek başkanı İsmail Şentürk, yönetim kurulundaki arkadaşları ve destek veren diğer arkadaşlardır.

Engelliler olarak sizler de buraya gelerek, zaman zaman bu derneğe uğrayarak manevi destek de veriyorsunuz. Manevi destek maddi destekten daha önemli. İnsanların moral olarak yüksek olmasını, motivasyon olarak yüksek olmasını, dolayısıyla daha iyi işler yapmasını mümkün kılıyorsunuz. Siz bunu yapıyorsunuz. Geçen seneden beri 10 adet bir, 10 adet bir, bu sefer de 10 olmak üzere 10 otuz adet sandalye temin ettik.”

“BAŞKA İLÇELERE DE DESTEK VERİYOR”

Madenoğlu, derneğin isminin Ereğli fiziksel engelliler derneği olmasına rağmen, komşu, kardeş ilçeolan Alaplı ve diğer ilçelerimize de sandalye verdiğini ifade ederek, “ Sandalyelerimizin size va ailelerinize hayırlı olsun diyorum. Sizlere ayağınıza taş değmeden gideceğiniz yere götürmesini diliyorum. trafiğe dikkat etmek suretiyle kimseye ihtiyaç duymadan kaymakamlığa gelebilirsiniz. Yardımcı olan kuruluşa, İstanbul’da bir firma, onlara teşekkür ediyoruz. Engelli kardeşlerimizin sorunlarını ilgili makamlara duyurmada değerli basın mensuplarımızın inkar edilemez katkıları vardır. Onlara da teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından tekerlekli sandalye alan engelliler, törenin yapıldığı alanda Akülü araçlarıyla test sürüşü gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2017, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER