Erdemir İlkokulu bir 'İLK'e imza attı

Erdemir İlkokulu bir ‘İLK’e imza attı

Erdemir İlkokulu bir 'İLK'e imza attı

Kalkınma Bakanlığı, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Erdemir İlkokulu tarafından 2018 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında kabul edilen “İlkokullarda Stem Yaklaşımı Eğitimi” başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Zülfü Genç tarafından 26-30 Mart tarihleri arasında Öğretmenevi’nde yapılan eğitimde, Erdemir İlkokulu’nda görev yapan Öğretmen ve İdarecilerine Stem Odaklı Plan hazırlama, Stem Okuryazarlığı konularında öğrencilerine rehberlik edebilmeleri için gerekli Pedegojik bilgi ve becerilerin aktarılması ve Stem alanında gerekli yazılım, kodlama ve robotik araçların eğitim ortamlarında nasıl kullanılabileceği uygulamalı olarak gösterildi. Erdemir İlkokulu’nda, eğitimin son günü öğrencilerle uygulamalı bir Stem dersi de yapıldı.
Erdemir İlkokulu Müdürü Yaşar Ciğer, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:
“İlçemizde ilk defa İlkokullarda Stem Eğitimi okulumuz tarafından gerçekleştirilmiştir. İlkokullarda Stem Eğitiminin öğretmen ve öğrencilerimizde heyecan yaratması, eğitim paradigmalarının geliştirilmesi açısından yararlı olmuştur. Bizim bu eğitimimizin diğer okullara da öncülük etmesi temennisiyle, bu eğitimin gerçekleşmesine katkıda bulunan Kalkınma Bakanlığı’na, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na, Proked Akademi’ye, eğitimi gerçekleştiren Dr. Zülfü Genç’e, Öğretmenevi Müdürlüğüne, eğitime katılan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim.”

 
 
Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2018, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER