ERDEMİR İŞÇİSİNDEN EROL ŞAHİN’E TAM DESTEK

AK Parti Belediye Başkanı Adayı Erol Şahin Erdemir çalışanları ile kahvltıda buluştu. Türk Metal Sendikası’nın düzenlediği kahvaltıda işçiler Şahin’e destek sözü verdiler.

ERDEMİR İŞÇİSİNDEN EROL ŞAHİN’E TAM DESTEK

Türk Metal Sendikası’na olan sevgi ve bağlılıkları ile Türkiye’de dikkat çeken Erdemir İşçileri, Genel Başkanları Pevrul Kavlak’ı mahçip etmemek adına AK Parti Belediye Başkanı Adayı Erol Şahin’e tam destek sözü verdiler.

Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi bu amaçla bugün sabah Anadolu Otel’de kahvaltılı program düzenledi. Düzenlenen kahvaltıya yaklaşık Bin 250 Erdemir işçisi aileleriyle birlikte katıldı.

Anadolu Otel’in büyük salonunda Erol Şahin’i ağırlayan işçilere ilk konuşmayı Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan yaptı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç’un da katıldığı toplantıda konuşan Şube Başkanı Metin Ercan, “Genel Başkanımız bize adresi gösterdi. Bunun üzerine söylenecek söz yoktur” dedi ve işçilerden Erol Şahin’e destek istedi.

Büyük alkış ve tezahüratlarla kürsüye gelen Belediye Başkanı Adayı Erol Şahin’de yaptığı konuşmasında, kendisinin de bir Erdemir işçisinin çocuğu olduğunu, ayakkabı boyacılığı yapıp simit satarak hayatını kazandığını belirterek, “Emeğin ne demek olduğunu en iyi ben bilirim. Yapılan toplu sözleşmeniz tekrar hayırlı olsun. Sanmayın ki bu sözleşmeden sadece sizler memnun oldunuz, İlçedeki esnafda büyük bir sevinç yaşadı, çünkü onlarda kazanacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erdemir’in büyümesi ve istihdamı artırması için elinden gelen her şeyi yapacağını ifade eden Erol Şahin,  Erdemir’de çalışanlarla ilgili sıkıntıları detaylı olarak Cumhurbaşkanına aktarma fırsatı bulduğunu ve özellikle taşeron işçilerinin sorunlarının çözülmesinde önemli bir adım atıldığını belirterek, bunun üzerine Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın kendisini işçi dostu ilan ettiğini ve bundan da gurur duyduğunu söyledi.

Her zaman emekçi arkadaşların yanında olduğunu ve yanında olacağını söyleyen Şahin, “Benim dönemimde Erdemir ne kadar büyümek istiyorsa o kadar büyüsün diye Sayın cumhurbaşkanımız nezdinde gereken girişimlerde bulunacağıma söz veriyorum” dedi.

Kendisinin hiç kimseyi baskı altına almak için gelmediğini ifade eden Erol Şahin, “Erdemir işçilerinin her bireyi benim kardeşimdir dostumdur. Ereğli’yi 5 yıl idare edebilecek yönetici seçeceğiz. Ereğli’de ilk defa bir ekonomist belediye başkanı olacak. Bu çok önemli. Niye Ereğli’ye metal kümelenme merkezi yapmayalım? Bunun olması için Ereğlinin önünde bir şans var. Hedefimiz Ereğli’nin nüfusunu 300 bine çıkartmak, bunun için yapmayı hedeflediğimiz çok şey var. Bu kardeşiniz 5 yıl sonunda sizlere hesap verecek.

Projelerimi gerçekleştirmek için Nisan’da külliyeye gideceğim. Alnım ak başım dik gitmem lazım. Bunun için güçlü bir oy oranı ile kazanmamız gerekiyor. Bu siyasi parti seçimi değil, herkes siyasi kimliğini bu sefer bir yana bıraksın. Ben Ereğli’nin Belediye Başkanı olacağım” şeklinde konuştu.

Erdemir işçileri de Erol Şahin’e destek sözü verdi. Şahin konuşmasından sonra eşi Feyzan Şahin ile birlikte masaları tek tek gezerek işçiler ve aileleriyle sohbet edip fotoğraf çektirdi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2019, 21:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER