Erdemir personeline yasak yok...

Erdemir personeline yasak yok...

Erdemir personeline yasak yok...

İçişleri Bakanlığınca, aralarında Zonguldak ve ilçelerini de kapsayan 31 İl’de sokağa çıkma yasağının, Ereğli İlçesinde kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir), Erdemir Çelik Servis Merkezi (Ersem) ve Tat Metal’i kapsamadığı bildirildi.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Metin Ercan, söz konusu iş yerlerinde çalışanların, programlı şekilde işlerine devam edeceğini söyledi.

Erdemir’de çalışanların, iş yerlerine mümkün olduğunca servis araçları ile gitmelerini istediklerini belirten Ercan, şöyle dedi:

“Şirket, bu konuda yeterli miktarda servis aracı temin etti. Aynı zamanda, ilçe dışında gelen çalışanların, önceden aldıkları geçiş belgeleri geçerliliğini koruyor. Şehir merkezinde iş yerlerine gidecek çalışanlar da yanlarında çalıştıkları fabrikaya ait tanıtım kartları ile kimliklerini bulundurmaları ve yetkililerin sormaları halinde ibraz etmeleri yeterli olacak. Şu ana kadar alınan kararları, şirket temsilcilerimiz aracılığı ile üyelerimize duyurduk, duyurmaya devam ediyoruz.”

Ercan, İçişleri Bakanlığınca alınan kararlara ilave olarak Valilik ve Kaymakamlık tarafından olası yapılacak ilavelerin de üyelerine bildirileceğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2020, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER