ERDEMİR PLAJI RANT ALANI YAPILMAMALI!

Ereğli Kamuoyu Erdemir Plajı konusunda birleşti; Plaj rant alanı yapılmamalı, Ereğli Belediyesine tahsis edilip halka açılmalı…

ERDEMİR PLAJI RANT ALANI YAPILMAMALI!

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarının işletmekten vazgeçip Milli Emlak’a bıraktığı plaj tesisleri Kdz. Ereğli’de en çok konuşulan konu oldu…
Kdz. Ereğli Kaymakamlığı bir açıklama yaparak Erdemir’in plaj tesislerini terk ettiğini resmen duyurmuş ve şöyle demişti:
“İlçemiz Göktepe Mahallesinde bulunan ve "Erdemir Sosyal Tesisleri" olarak bilinen imarda "Kıyı ve Plaj Tesisleri" olarak ayrılan 960 Parsel sayılı taşınmazın Ereğli Demir ve çelik fabrikaları T.A.Ş. ile 16.07.2019 tarihli itibariyle ilişiği kesilmiş olup, kısa zamanda Kamunun kullanımı için tahsis işlemi yapılacaktır.
 Değerli KDZ Ereğli Halkımıza ve Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

RANT ALANI YAPILMAMALI!
Kaymakamlığın, “…kısa zamanda Kamunun kullanımı için tahsis işlemi yapılacaktır” açıklaması kamuoyunda bazı soruları gündeme getirdi!
Erdemir Plajına Ereğli’de bazı kurum ve kuruluşların yanı sıra Gülüç Belediyesinin talip olduğu biliniyor.
Ancak Plaj Gülüç Mücavir alanı içerisinde bulunmadığı için Gülüç’e verilemiyor. Ereğli’de talipli olduğu öne sürülen Belediye haricindeki kurum ve kuruluşlara tahsis edilmesi halinde bu alanın “Rant” alanı olacağını savunan kentin ileri gelenleri, tahsisin sadece Belediye’ye yapılması halinde kamunun kullanabileceğini belirtiyorlar.
Plaj tesislerinin rant alanı yapılmaması ve vatandaşın en iyi şekilde kullanabilmesi için Ereğli Belediyesi bu alanı işletmeye hazır.
Kamuoyu siyasi iradeye çağrıda bulunarak, Ereğli Belediye Başkanının CHP mensubu olmasının dikkate alınmaması gerektiğini, toplum yararı için bu alanın mutlaka Ereğli Belediyesine verilmesinin şart olduğunu ifade ediyorlar.

Haber Kaynağı, Hüseyin Orhan

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2019, 18:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER