Erdemir Vakfı yöneticilerine dava açıldı

Erdemir Vakfı yöneticilerine dava açıldı

Erdemir Vakfı yöneticilerine dava açıldı

Zonguldakta, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. Mensupları Yardımlaşma Sandığı Vakfının (Erdemir Vakfı) 19 eski yöneticisi hakkında, hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçlamasıyla dava açıldı.

Ereğli Asliye Ceza Mahkemesi, Ereğli Cumhuriyet Savcısı Ramazan Kaplan tarafından hazırlanarak mahkemeye gönderilen 34 sayfalık iddianame üzerindeki incelemeyi tamamladı.

Mahkemece kabul edilen iddianamede, Vakıf yöneticilerinin ve çalışanlarının, zaman zaman gerek kendilerinin gerekse aile bireylerinin değişik firmaların borsada işlem gören hisselerinden satın aldığı, satın alma sonrası hisse senetlerinin nominal değerinin yükseltilmesi amacıyla Vakfın parasından aynı hisse senetlerini daha yüksek bedelle aldıkları ileri sürüldü.

Vakıf yöneticilerinin ve çalışanlarının, hisselerin değerlerinin yükselmesi sonrası kendilerine ve aile bireylerine ait hisse senetlerinin yüksek bedelle satışını sağladığı savunulan iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

Bu işlem sonrası Vakfın elindeki hisse senetlerinin değer itibarıyla kayba uğradığı ve Vakfın bu nedenle zarar gördüğü, şüphelilerin ise bu işlemden kazanç sağladıkları, işlem detaylarının dosyada mevcut müfettiş raporunda belirtildiği ve şüphelilerin hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçunu işledikleri görülmüştür.

- 18 Temmuzda hakim karşısına çıkacaklar

İddianamede, şüphelilerin atılı suçu işlediklerine dair bilirkişi, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK ) faaliyet ve Vakıflar Genel Müdürlüğü müfettiş raporlarında değerlendirmeler bulunduğu aktarılarak, bu bağlamda şüphelilerin değişik tarihlerde Vakfı zarara uğratarak, hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçunu işledikleri belirtildi.

Vakfın 19 eski yöneticisinin 1 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına, 18 Temmuzda başlanacak.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2017, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER