Ereğli'de çalıştay başladı

Ereğli'de çalıştay başladı

Ereğli'de çalıştay başladı

Fen Eğitiminde Astronomi Bilgi ve Becerilerini Geliştirme Projesi (FEGEP-AÖS) kapsamında Kdz. Ereğli ilçesi Öğretmenevinde 06.09.2019 Cuma günü Türkiye genelinden 50 den fazla öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştay, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy’un katıldığı törenle başladı.  Akdeniz Üniversitesinden Doç. Dr. Memduh Sami Taner’in Türkiye genelinde, BİLSEM Fizik Uzman Öğretmeni Adnan Akyüz’ün yerel yürütücüsü ve Serkan Çakır’ın yürütücü kurum müdürü olduğu bu projenin Kdz. Ereğli buluşması için konuşmacı olarak, Akdeniz Üniversitesinden Doç. Dr. Memduh Sami Taner ile birlikte, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Küçük, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Prof. Dr. Faruk Soyduğan, Pamukkale Üniversitesinden Doç. Dr. Serkan Sevim, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinden Doç. Dr. Ersin Karademir ve Teleskop Kullanımı ve Gökyüzü Gözlemi etkinlikleri için Ankara Üniversitesinden Astronom Onur Yörükoğlu davet edildiği etkinlik 3 gün sürecek.

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı, Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı desteğiyle, İlçemiz okullarından Kdz. Ereğli BİLSEM, Kdz Ereğli İmkb Anadolu Lisesi, Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi, Kdz. Ereğli İbrahim-Süheyla İzmirli Fen Lisesi, Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi ve Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulunun katkılarıyla gerçekleştirilen bu çalıştayın ilçemizde astronominin temel doğa bilimlerinden olduğu farkındalığını geliştirmesi adına da büyük katkı sağlayacaktır.

Fen Eğitimcileri Gelişim Projesi (FEGEP-AÖS), Ağırlıklı olarak Bilim (Fen) Eğitimi, Tübitak vb. organizasyonlar için Okul Ölçekli Fen Projeleri Hazırlama, Fen Eğitiminde Teknoloji kullanımı, Web 2.0 Araçları, Kodlama ve Uygulamalı AB projeleri hazırlama yaklaşımları ile öğretmenler için projeli çalışma kültürü oluşturma amaçlı konulardan oluşan bir içeriğe sahiptir. Fen, Fizik, Kimya, Biyoloji branşları ve Sınıf öğretmenlerine öncelik verilen ancak astronomiye ilgi duyan her branş öğretmenine açık olanların katılabileceği bu organizasyonda müfredat çerçevesinde astronomi bilgisi ve teleskopla gece gökyüzü gözlemi de yapılması planlanmaktadır.

Açılış törenine katılan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık konuşmasında, ilçemizde yapılan bilimsel çalışmalardan büyük memnuniyet duyduğunu ve Belediye olarak desteklediklerini söyleyerek, şehrimize gelen akademisyenlere teşekkür etti. Konuşmasında şehir dışından gelen öğretmenlere hitaben; “Buraya gelerek ömrünüzdeki bir eksikliği tamamlamış oldunuz. Denizin mavisi, Ormanın yeşili, Güneşin sarısının orijinal renkleri dünyada sadece Karadeniz Ereğli’sinde vardır. Karadeniz Ereğli’yi görmeden ölmek öbür dünyaya eksik gitmek demektir.” dedi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail çorumluoğlu konuşmasında; “Kdz. Ereğli BİLSEM idareci ve öğretmenlerinin liderliğinde 6 okulun katkısı ile burada gerçekleştirilen çalıştay ile Kdz. Ereğli’nin tarihi, doğası, kültürü yanında bilimsel çalışmaları ile de tanıtılması adına çok etkili bir çalışma olduğunu, şimdiye dek en çok akademisyenin bir araya geldiği ilk etkinlik olduğunu vurgulayarak, bu işin mutfağında olan tüm öğretmenleri kutluyorum” dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2019, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER