Ereğli'de Muhtarlar günü kutlandı..

Muhtarlar Derneği Kdz.Ereğli Şube Başkanı Şükrü Kılıç, "Muhtarlarımız görev yaptıkları köy ve belde mahallelerinde sorunların çözümü, vatandaşların talep ve beklentilerinin yerine getirilmesi yolunda, kamu idareleri ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde hareket eden önemli birer hizmet odağıdır" dedi.

Ereğli'de Muhtarlar günü kutlandı..

Kdz.Ereğli’de 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla  Muhtarlar Derneği Şubesi’nce çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Muhtarlar tarafından dev Türk Bayrağı açıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Dernek Başkanı Şükrü Kılıç, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

BARIŞ PINARI İÇİN ASKER SELAMI… 
Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 9 Ekim 2019’da Suriye Sınırı üzerinde Barış Pınarı adı verilen sınır ötesi harekat başlattığını belirtti. Kılıç, “Amaç, hem ülkemiz sınırlarının güvenliğini sağlamak, hem de ülkemiz ve bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmaktır. Bu bölgeyi PKK/PYD/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinden temizleyerek Suriye halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak, bölgede huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmektir. Biz Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği olarak, dualarımızla, bütün gönlümüzle devletimizin, askerimizin ve güvenlik güçlerimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz” dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgedeki terör unsurlarını yok edeceğine  inancının tam olduğunu belirten Kılıç, harekatta yaşamını yitiren şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Kılıç’ın daveti üzerine katılımcılar, asker selamı verdi.
“VATANDAŞIN HİZMETLE BULUŞMASI İÇİN KÖPRÜ” 
Kılıç, muhtarlık müessesesinin kurulduğu gün olan 19 Ekim gününün, 2015 yılında çıkarılan genelge ile “Muhtarlar Günü” olarak ilan edildiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Ülkemizde 50 Bin 157 muhtar, Ereğli’mizde ise 3 belde, 7 bölge bir merkez olmak üzere 137 muhtar arkadaşımız görev yapmaktadır.  Demokrasinin gereği olarak vatandaşlar tarafından seçilen ve her biri milletin birer ferdi olan muhtarlarımız, görev yaptıkları köy belde ve mahallelerinde sorunların çözümü, vatandaşların talep ve beklentilerinin yerine getirilmesi yolunda, kamu idareleri ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde hareket eden önemli birer hizmet odağıdır. Görev yaptıkları mahalle ve köylerinde her türlü sorunları ilgili yerlere aktarma ve takip etme görevini gerçekleştiren muhtarlarımız, vatandaşlarımızın hizmetle buluşması anlamında bir köprü görevi yapmaktadır. Muhtar, çözüm için çare üreten, köyünün ve mahallesinin hakkını, düzenini sağlayan seçilmiş bir temsilcidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Muhtar da demokrasinin temel taşıdır" Muhtar deyince kimi zaman arabulucu, kimi zaman köylüsünün kötü gününde sığınacağı bir liman, kimi zaman köyünde kazma kürek elinde bir inşaat işçisi olduğunu ifade eden Kılıç, “Bayramlarda çocukların ailesinden sonra ilk öpecekleri el, düğünlerde, cenazelerde gözlerin aradığı, acıların ve mutlulukların paylaşıldığı her yerde biz muhtarlar oluruz. Olması gereken hizmetleri yerinde ve zamanında yapabilmektir muhtarlık.  Bunu yapabilmek için çabamızın en üst seviyede olduğunun bilinmesini istiyoruz" dedi.
 Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Kılıç, ebediyete göç etmiş muhtarları rahmetle andığını ifade ederek, tüm muhtarların Muhtarlar Günü’nü kutladığını ifade etti. Törenin ardından muhtarlar ve katılımcılar, Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. 
Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu'nun yanı sıra Törene, ilçede görev yapan köy ve mahalle muhtarlarının yanı sıra, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı İsmail Fota, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütü temsilcileri katıldı. Kaymakam Çorumluoğlu muhtarlarla sohbet etti.


Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2019, 16:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER