Ereğli Ecdat İçin Yürüdü...

Ereğli Ecdat İçin Yürüdü...

Ereğli Ecdat İçin Yürüdü...

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Sarıkamış Harekatı’nın 103’üncü yıldönümü nedeniyle, yürüyüş düzenlendi,

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik İlçe Merkezi’nce organize edilen ve “Gençlik Şühedanın İzinde” sloganıyla düzenlenen etkinlik kapsamında, Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi avlusundan yürüyüş başlatıldı.

İlçe Trafik ve asayiş ekiplerinin güvenlik önlemleri arasında, aralarında Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Ereğli belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, gaziler, bazı siyasi parti başkan ve temsilcileri, sivil toplum kuruluş başkan ve temsilcileri, okulları temsilen öğrenciler ile vatandaşların yer aldığı kortej Meydanbaşı yokuşu istikametinden Atatürk Anıtı önüne geldi.

Burada saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Gençlikv e Spor İlçe Müdürü Serkan keleş, Sarıkamış Harekatının, Türk tarihinin en dramatik olaylarından biri olduğunu söyledi.

Keleş, Devlet ve millet olarak kahraman Mehmetçiklerin, layık olduğu şekilde anılması gerektiğini belirterek, şöyle dedi:

“Bu bizim boynumuzun borcu ve ölümsüz nağmelerde milletimizin hafızasına nakşolan bu facia ve kahramanlık, on binlerce vatan evladının bu tutmuş feryadı, dağlardan taşlardan yankılanan, kalanların ise ağıtlarına yanık türkülerine dönüşmüş ve milletine mal olan destanının adıdır Sarıkamış. Zorlu iklim ve arazi koşullarının düşmandan daha çok kayıp verildiği bu amansız mücadelede, Mehmetçik, hiçbir mazeretin ardına saklanmaksızın, vatanına ve istiklaline kastedenlere karşı çelikten sinesini siper etmişti. Büyük kayıplar verilse de, vatan uğruna çıkılan bu yolda asla geri dönmeyi düşünmemişti.

Bu duygu ve düşüncelerle, Sarıkamış Harekatı’nın 103. Yılı için düzenlenen yürüyüşe  katılmanızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Şehit olan Sarıkamış Mehmetçiklerimizi, aziz, pak şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

ANITI ÖNÜNDE ÇİÇEKLERLE

Gençlik İlçe merkezi üyelerinin yazdıkları mektup ve şiiri okuduğu törenin ardından Atatürk Anıtı önünden ayrılan kalabalık, Sahil Bandı’ndaki Sarıkamış Şehitleri Anıtı önüne geldiler.

Öğrencilerin dev Türk Bayrağı ile büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün posterini açtıkları buradaki törende, protokol üyeleri ile gençler anıta karanfiller bıraktı. Okunan duanın ardından etkinlik sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2018, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER