'EREĞLİ İL OLURSA BİZDEN ÇOK ZONGULDAK KAZANACAK'

“EREĞLİ İL OLURSA BİZDEN ÇOK ZONGULDAK KAZANACAK”

'EREĞLİ İL OLURSA  BİZDEN ÇOK ZONGULDAK KAZANACAK'

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Rahman Demirtürk ve Yönetim Kurul Üyelerini ziyaret etti.
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, ziyarette, “Zonguldak’ın bizim İl olmamızı daha fazla isteyeceğine inanıyorum. Çünkü bir sanayi kenti olan Karadeniz Ereğli ve bölgemiz Erdemir’de ortalama gelirin yüksel olması dolayısıyla biz kalkınmada bir üst guruba çıkamıyoruz. Ama biz Zonguldak’tan ayrılıp İl olduğumuz zaman; Erdemir’den dolayı katma değerin ve ortalama gelirin yüksek olması yok sayılıp Zonguldak kalkınmada öncelikli bölge olacağını vurguladı. MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtük de bu vurguya cevaben “Ereğli’nin İl olmasını en çok isteyenlerden biri de benim. Bunun gerekçesi de şu; Ereğli Zonguldak’tan istediği değeri, istediği yardımı, istediği katkıyı alamadığından dolayı evet Ereğli İl olmalıdır.” dedi.
“BİNAYI GEZDİLER…”
Karadeniz Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk’ü ziyaret etti. Ziyaretin başında Tezel ve beraberindekiler yeni taşınılan MHP İlçe Teşkilatı binasını gezdiler. Tezel, Demirtürk’e ilçe teşkilatını çok beğendiklerini ve MHP’ye yakışan bir yer olduğunu ifade ederek çalışmalarında başarılar diledi. Tezel, ziyaretteki konuşmasındaysa, Ereğli’nin İl olması için sivil toplum örgütleri ile siyasilerin birlikte yürüttüğü çalışmaları anlattı. Nüfusu, konumu ve sosyo ekonomik yapısına bakıldığında Ereğli’nin İl olmayı çoktan hak ettiğine vurguda yapan Tezel, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:
“ZONGULDAK, BÜYÜKŞEHİR VEYA BÜTÜNŞEHİR OLDUĞUNDA HİZMET ALMAMIZ ZORLAŞIR…”
“İçişleri Bakanlığımızın müfettişlerinin raporuna göre; Ereğli’nin il olması beldelerinin de ilçe olması uygun görülmüştür. Bu da bizim tezimizi doğruluyor. Şayet Zonguldak’ın büyükşehir ya da bütünşehir olması durumunda ise arazi yapımız hizmet almamızı zorlaştıracaktır. Ereğlimizin İl olması için ilk adım olarak geçtiğimiz gün sivil toplum kuruluşları ve siyasiler olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ziyarette bulunduk. Sayın Milletvekillerimizin 5’i de bizi iyi karşıladılar, kendilerine konuyu arz ettik. Toplantıda olumlu fikir alışverişleri oldu. İnanıyorum ki yakın zamanda AK Parti İlçe Başkanımız, İçişleri Bakanımızdan, Başbakanımızdan randevuları alacak ve sorunlarımızı iletip inşallah olumlu bir neticeye varacağız.
EREĞLİ İL OLURSA BİZDEN ÇOK ZONGULDAK KAZANACAK”
Şu konuya da özellikle dikkat çekmek istiyorum; Zonguldak’ın bizim İl olmamızı daha fazla isteyeceğine inanıyorum. Çünkü bir sanayi kenti olan Ereğli ve bölgemiz Erdemir’de ortalama gelirin yüksel olması nedeniyle biz kalkınmada bir üst guruba çıkamıyoruz. Ama biz Zonguldak’tan ayrılıp İl olduğumuz zaman; Erdemir’den dolayı katma değerin ve ortalama gelirin yüksek olması yok sayılıp Zonguldak kalkınmada öncelikli bölge olacaktır. Zonguldak yatırımda öncelikli bölge olduğu zaman yıllardır Filyos Projesi diye sürüncemede duran yer inanıyorum ki kısa sürede faaliyete geçecektir. Madenler yeniden hayata geçecektir. Dolayısıyla da bizden çok Zonguldak kazanacaktır.
DEMİRTÜRK, “EREĞLİ’NİN İL OLMASINI EN ÇOK İSTEYENLERDEN BİRİ BENİM”
MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Hikmet Tezel Başkanımız ile Ereğli’nin problemlerini sık sık görüşüyoruz. Ereğli’ye ne katabiliriz anlayışı ile biz yola çıkmıştık. Milliyetçi Hareket Partisi Ereğli’de var olacak, belirleyici olacak, kalıcı olacak ve toplumun sesi kulağı olacak bu şekilde bir yola çıkışımız vardı bu devam ediyor. Bizim üzerimize ne düşüyorsa taşın altına sadece elimizi değil bedenimizi koymaya hazırız. Ereğli’deki bütün sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler ile beraber doğru yapılana doğru yanlış yapılana yanlış diyeceğimizi; doğruda birlikte hareket edeceğimizi yanlışta eleştireceğimizi hep söylüyoruz. Başkanımız Ereğli’nin İl olması meselesini anlattı. Ereğli’nin İl olmasını en çok isteyenlerden biri de benim. Bunun gerekçesi ise şu; Ereğli Zonguldak’tan istediği değeri, istediği yardımı, istediği katkıyı alamadığından dolayı evet Ereğli İl olmalıdır.
Biz diyoruz ki; Ereğli Zonguldak ile bir bütündür burada bir problem yok ama Ereğli en büyük ilçesi olmasına rağmen halen ikili eğitimin olması, geçmişte Erdemir’de yaklaşık 16 bin insan çalışırken bugün 6 bin insanın çalışması, Tersanelerde 7 bin 500 insan çalışırken şuanda çalışanın çok az sayıda olması, TTK Armutçuk Müessesinde 10 bin insan çalışırken şu an bin 30 kişinin çalışıyor olması bizi İl olmamızı istememize iten nedenlerdir. Evet siz gemi tersanelerini çalışır hale getirin, 8-10 bin insana iş verin, Erdemir’deki işçi sayısını arttırın, Armutçuk müessesesinde çalışan bin kişiyi 3 bin yapın o zaman biz eyvallah deriz. Bunun yanında biz teşvik kapsamında olan İller arasına girmek istiyoruz. Biz de bundan sonra göç veren İlçe ve İl olmak istemiyoruz. Eğer Ereğli’ye bu katkılar yapılmayacaksa da biz de İl olmak istediğimizi söylüyoruz.
Yapılan konuşmaların ardından ziyaret, bir süre daha sohbet ve karşılıklı fikir alışverişi ile devam etti.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2017, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER