EREĞLİ İLKOKULUNDA BURUK SEVİNÇ!..

EREĞLİ İLKOKULUNDA BURUK SEVİNÇ!..

EREĞLİ İLKOKULUNDA BURUK SEVİNÇ!..

Ereğli İlkokulu, 20 Nisan Cumartesi günü İzmir’de bir özel okulun düzenlediği robotik kodlama yarışmasından birincilikle döndü.

İlkokullar arasında düzenlenen turnuvanın Wedo kategorisinde yarışan Ereğli İlkokulu Robotik Takımı, neredeyse tamamı özel okullardan oluşan tüm rakiplerini geride bırakma başarısı gösterdi. Çok çekişmeli geçen maçlar boyunca gerek robotlarının tasarımı gerekse de hünerleriyle rakiplerinin takdirini de kazanan Ereğli İlkokulu Robotik takımı öğrencileri, bu yıl kazandıkları 3. ödülü öncelikle okullarına, sonra da Ereğli ve Zonguldak halkına armağan ettiler.

Yarışma sonrasında bir veli şu açıklamalarda bulundu: “ Çok mutluyuz. Çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Bu, bu yıl kazanılan 3. ödül. Daha önce de First Lego Leageu (FLL) ve İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatlarından (İTÜRO) dereceyle döndüler.  Artık çocuklarımız başarılarının tesadüfi olmadığını kanıtladılar. Uzun bir hazırlık dönemi yaşadılar. Çok çalıştılar. Çoğu özel okul, tüm rakiplerini geride bıraktılar. Organizatörlerin yanlış uygulamaları bile onları pes ettiremedi. Ancak yine de çocuklarımız adına içimiz buruk. Bundan önceki yarışmalarda da olduğu gibi buraya gelirken kimseden destek görmedik. Her şeye çocuklarımız ve veliler olarak bizler göğüs gerdik. Yetkililerin desteğini beklemek hakkımız diye düşünüyoruz. Sonuçta bu ödül Ereğli’mize geliyor. Çocuklarımıza ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2019, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER